mar 08 2012

Jag är så in i..

Skrivet av kl. 09:40 i kategorin Allmänt

…vassen besviken på våra politiker. Jag måste ställa mig frågan om vi, svenska medelklassen, verkligen har råd med dessa politiker som uppenbarligen aldrig varit i närheten av vad en medelinkomst räcker till och absolut aldrig vad en sjukersättning innebär av försakningar. Dessutom har de uppenbarligen aldrig heller förstått att det faktiskt finns anledning till varför sjukersättningen utbetalas. Visst kan det vara tveksamt i vissa fall men inte på några villkor lika tveksamt som till varför våra politiker får sina oförskämt höga ersättningar. Varför vi plötsligt ska vara arbetsför ända fram till vi fyllt 75 år medan en politiker kan pensionera sig redan vid ca 55 år och det med en pension som vi vanliga svenskar inte fått i våra lönekuvert ens under den tid vi var i fullt arbete. Att en politiker dessutom kan slå mynt av snart sagt allt de tar sig för, även de saker som för en vanlig dödlig skulle vara en kostnad eller till och med vara tveksamt lagligt, och som även om man inte skulle bli dömd i alla fall skulle innebära utredning och troligen även avsked från jobbet. Men som politiker har man både möjligheterna till kvalificerat mygel, medarbetare som håller en om ryggen och skickliga ”rådgivare”, naturligtvis ger denna ”kartell” klirr i kassan hos alla i klanen. Det vete sjutton om inte en politiker till och med skulle klösa sig fast i livet och inte avlida förrän han/hon vet att det ger ett ordentligt tillskott i börsen.
Politikerförakt….? Ja, det har nog gått dithän när man läser om deras bravader och uttalanden, men visst vi har själ vald dessa våra ”representanter för oss svenskar”. Tyvärr kan jag inte påstå och känna att det på något sätt representerar mig. I ord ju närmare vi kommer val, ja men i handling…nej icke, att våra politiker lova runt under valår är vi bortskämda med, men också att få höra ”vi nådde inte ända fram” när det mesta av det utlovade uteblev, är vi också tyvärr mycket van vid att få höra.
Nu klagar inte jag för jag har det bra som pensionär här i Spanien, jag behöver inte och inte heller kräver jag en politikerpension, men visst skulle det smaka mumma med ett par tusen mer i börsen. Visst har dessa våra kloka politiker försämrat min pension, men tack och lov inte i samma takt som de förbättrat sin, det skulle troligen ha inneburit precis det som allas vår förträffliga stadsminister föreslagit, arbeta minst fram till 75 år eller jag undrar om inte andemeningen egentligen är att vi ska ha den goda smaken att stupa på vår post.
Nu till det som just nu ligger mig varmast om hjärtat och som jag trots minskad pension har råd med…boulespel. Vi har nu fått tillökning i teamet så vi kan spela på två lag och efter grundomgång spela final. OCH VINNARE ÄR…vi alla deltagare eftersom vi spelar enbart för nöjet och den sociala kontakten.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Jag är så in i..”

 1. Stig Bernhardssonon 11 mar 2012 kl. 15:09

  Hej Aina !

  Jag följer dig i dina berättelser på din blogg. Gillar vad du skriver.

  Stig.B.

 2. Tommy Markströmon 08 mar 2018 kl. 09:16

  Aina. Så rätt så rätt!

 3. Eva Söderquiston 10 mar 2018 kl. 14:57

  Så bra du skriver Aina, allt stämmer så bra!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera