feb 27 2011

Karnevalen i Peniscola…..

Skrivet av kl. 00:02 i kategorin Allmänt

….. är kanske inte är i klass med karnevalen i Rio men garanterat mer barnvänlig. Varför det är karneval vet jag inte men att den är återkommande varje år det har jag fått veta men varför och om det firas något speciellt vet jag alltså inte. Själva karnevalståget vår långt, mycket musik och spelglädje. Ca 1½ timma höll karnevalståget på innan alla deltagarna i tåget passerat och jag måste erkänna att jag nästan med ett barns förtjusning ser och lever med i glädjen och musiken.
Musik, färg, spektakulära kläder och inte minst ballonger det är karneval och naturligtvis människor som kantar karnevaltågets färdväg, allt detta fanns med i Peniscolas karneval.
Vi började karnevalkvällen med att gå till Pensionista för att äta men varken Rune eller jag var speciellt hungriga så det fick bli lite ”plockmat” eller kanske borde man kalla det Tapas och till avslutning en kopp kaffe. Det är fantastiskt att se dessa spanska äldre damer och herrar som träffas på Pensionista för att prata och spela någon typ av kortspel. I kväll var det tydligen damernas kväll för det var bara ett fåtal herrar med där men ingen deltog i kortspelet, nej de var nog bara med som eskorter för sina damer. På hemvägen han vi med en tur in på Consum för att köpa oss något onyttigt till kaffet som jag tänkte koka när vi kom hem.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera