nov 13 2011

I dag är det..

Skrivet av kl. 21:56 i kategorin Allmänt

 

…farsdag, det är det varje år vid denna tidpunkt. Det är inte en dag som jag uppmärksammat på något speciellt sätt eftersom det har inte funnits en far att uppvakta, varken min far som avled för snart fyrtio år sedan eller min dotters far, min dåvarande man, som varit död i nio år. Rune, som nu finns i mitt liv är visserligen far till två döttrar men av förklarliga själ så får uppvaktningen stanna vid ett mail eller SMS eftersom de finns i Sverige och han här i Spanien. Så det stannar vid ett konstaterande av att det är Farsdag i dag men några ytterligare åtgärder blev det inte, inget farsdagskort, (undrar om barnen i småskolan fortfarande ritar farsdagskort), inte heller någon farsdagstårta erbjöd mig visserligen att köpa en farsdagsslips till Rune men han avböjde. Inte heller blev det någon superflott middag, nej det blev rester till lunch och kallskuret till middag, alltså yoghurt och kall, i skivor skuren korv. Jag hade visserligen planer på att bjuda honom på middag ute men det blev inget av på grund av sjukdom, inte vi, Rune och jag utan stackars Gunnar, Yvonne och Gunnar skulle också gå med. Gunnar är störtförkyld och har feber. Förkylning härjar här, åtminstone bland oss svenskar, vad jag känner till, de är väl i princip bara det svenska gänget vi har kontakt med.

Farsdag är alltså ingen speciell dag för oss men på fjorton dagar är det första Advent,inte klokt, det är inte helt lätt att tänka sig att det snart är jul. Vi var till Eroski i går och där hade man kläm på att det snart är december för julglitter, tomtar, adventskalendrar, och stora välfyllda korgar med nötter och godis, mycket av godiset var av det flytande slaget. Vill inte påstå att Lidl hunnit riktigt lika långt men de är på god väg även de med julgrejer och julgodis. Vi har med oss en del ”glittrande och rätt spektakulära” juldekorationer eller vad sägs om, herr och fru snögubbe, ca 60 cm höga, naturligtvis är de lysande så i år ska vi tävla med tyskarna om häftigaste juldekoreringen. Dessutom har vi lysande istappar och en del andra blinkande slingor, så nog finns det chans till glitter i år.

Men än är det fortfarande sommarkänslan som dominerar både vad det gäller kläder, linne och shorts är fortfarande det som dominerar, och aktiviteter även om badandet mer eller mindre avslutats, inte helt för visst badas det fortfarande både i havet och i poolen av en del, själv har jag övergått till promenader, en tidig morgonpromenad i rask takt ner till borgen tillsammans med Yvonne och så försöker jag att med visst ”tvång” dra iväg med Rune på en campingrunda på aftonen. Boulespelet har blivit näst intill ett måste på eftermiddagarna.

Boule...den klassiska pensionärssporten.

2 kommentarer

2 kommentarer på “I dag är det..”

 1. Solveigon 14 nov 2011 kl. 18:50

  Hej!
  Å så skönt, det verkar vara fortsatt varmt hos er i Peniscola, här har vi börjat elda i kakelugnen så lite kallare blir det nu. Farsdag firades med middag här hos oss, stek och ugnsbakad potatis, grönsaker även kantareller. Två av barnen och deras familjer bor ju nära oss här i Varberg. Dom andra två är längre bort, Holland och Småland. Ha det nu fortsatt gott!
  Hälsningar
  Solveig o Arne i Sanddamm

 2. Lennarton 16 nov 2011 kl. 22:43

  Hej
  Här har vi 7 plusgrader. Inte illa mitt i november. I fjol var det kallt snö och is den här tiden. Och visst har vi firat farsdag med kaffe tårta och en liten liten singelmalt till alfahannen. I morron torsdag jag till stugan över helgen. Siri kommer på fredag, det ska fixas innan snön kommer.
  Hälsningar
  Siri o Lennart

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera