dec 04 2011

I dag är det alltså..

Skrivet av kl. 09:13 i kategorin Allmänt

 

…andra advent, och enligt almanackan 20 dagar kvar till julafton, sannerligen inte riktigt klokt hur tiden bara rusar iväg. Jag ska inte med ett ord ta upp om att veckorna här omöjligen kan innehålla rätt antal dagar, för det gör de även om jag anser det tveksamt. Men någonstans är det definitivt fel då man inte ens hinner göra klart absolut ingenting , utan varje dag så har man ogjort en del planerande ”absolut ingenting”. Sjukt hur otroligt lite man behöver göra för att ändå bedöma dagen för kort för att hinna alla ingenting. Mellan morgonpromenaden och boulen på eftermiddagen ska jag alltså hinna allt övrigt, alltså ingenting egentligen, förutom de obligatoriska mat och fikapausar. Jag börjar normalt dagen vid sex-tiden på morgonen och avslutar den mellan 23.30 och 00.30 och jag vägrar att stiga upp tidigare bara för att hinna ingenting. Nog om detta mitt allt överskuggande problem, ett  i sig själv rätt angenämt problem som är lätt att leva med.

Vi har fått nya grannar, ett mycket socialt och trevligt tyskt par. Som de flesta gästerna här landar de bilen och rattar in, antingen på taket befintlig parabol eller ställer upp ett större ”fågelbad” på backen. Så även detta par, även om deras parabol var av det mindre på backen stående ”fågelbadet” resultatet var tydligen klent så en större parabol inköptes rätt omgående. Dessutom sattes ett, som jag antog, kökstält upp, faktiskt som första arbetsobjekt. Hjälp med tältresningen och montering av parabol fick de av ett annat tyskt par, också de mycket sociala och verbala. Den mannen frågade om vi gillade musik, det gör vi naturligtvis, även om jag började dra öronen åt mig och svarade att det naturligtvis berodde på vilken musik det var. Det var tydligen lugnt ansåg han för vår granne var mästare och han själv var en rätt duktig amatör ansåg han. Vilka var då instrumenten, jag är inte helt klar på det än men vad jag tyckte mig förstå så var det dragspel och keyboard det handlade om. Oj, oj oj tänkte jag med förra vinterns dragspelsspelande granne i färskt minne, tur man hör dåligt och förhoppningsvis sitter han i bilen och spelar, men det kunde jag rätt snart glömma. Tältet, det som jag antog var kökstält är ”spelhallen” där har han sitt/sina instrument. Rune blev i förrgår överbjuden på en jam session och en öl, boulspelet räddade honom från en hel eftermiddags ”jammande” som det fort kunnat bli, för det är en som jag sagt en social och spelglad herre.

Gun och Svante, ett par som vi lärt känna i år genom gemensamma bekanta, drog i går vidare söder ut. De slog följe med ett annat svenskt par för att åka till Benidorm, tyvärr fick Gun och Svante något problem med bilen och blev stående efter vägen, jag vet inte hur det gått men vad jag förstått så har i alla fall bilen bärgats på ett eller annat sätt, förhoppningsvis har felet gått att åtgärdats, i bästa fall redan på plats av bärgarpersonalen.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera