dec 09 2011

Nu har det hänt…

Skrivet av kl. 17:51 i kategorin Allmänt

…igen, Rune har troligen blivit avstängd från vidare skrivande på Husbilsklubbens forum Under markisen. Varför då????… Ja det kan man fråga sig. Jag har inte själv läst det han skrivit men vad jag vet så handlar det om möjligheterna att subventionera en gemensam middag för medlemmar som deltar på årsmötet. Frågan var tydligen ställd tidigare av en medlem som då fick svaret att det inte fanns ekonomiska möjligheter till detta då man redan har varit delaktig i ordnandet av en latrintömning. Rune ansåg att det borde finnas möjlighet att, om inte stå för hela kostnaden så åtminstone subventionera middagen. Det förväntade deltagarantalet på årsmötet är tydligen ca 100 medlemmar och en gemensam middag skulle också gå att ordna för 150 kr per gäst, det skulle alltså för klubben bli en kostnad på 15000 vid full subventionering eller som Rune antydde att åtminstone halvera priset för de deltagande klubbmedlemmarna.

Klubben tar årligen in mellan 700.000 och 800.000 tusen i olika avgifter, den summan kan man som medlem något så när kolla eftersom medlemsantalet redovisas och årsavgiften är 100:– men vilka utgifter det finns eller vad pengarna går till är betydligt svårare att kolla, någon större redovisningsskyldighet har klubben inte eftersom det handlar om en ideell förening och som sådan lär det inte vara nödvändigt. Eftersom Rune aldrig fick något svar på sin fundering så ställde han frågan igen och bad också om uppgift på hur mycket det kostade klubben att bidra till iordningställandet av latrintömningsstället. Fick han något svar denna gång då? Icke…eller… ja, det kan man väl säga att han fick…han blev med omedelbar verkan fråntagen möjligheterna att skriva mer på forumet. Rune ifrågasatte varför och fick till svar att han har protesterat mot webb och att hans ”protest” kommer att granskas . Under den tiden är han ”modererad” från att skriva. Denna granskning och moderering kan ta lång tid men i bästa fall är det klart inom två veckor Det antar jag betyder att han kan skriva om han håller sig till att i princip bara talar om väder och vind.
DET, mina vänner, ÄR VAD JAG KALLAR EN KLUBB MED DEMOKRATI….eller…?

Nej, jag vill nog hellre påstå att på detta sätt har all diktatur fungerat. Visst har klubben en del trogna, icke ifrågasättande medlemmar, och visst har de ”styrande” i denna klubb både en viss charm och gemyt men det har varje diktator eller diktatorisk regim kunnat visa sina trogna och hängivna suporters. Jag har som vuxen gått många utbildningar, bl.a. 3½ år på högskolenivå och har under alla dessa utbildningar blivit ”itutad” att ifrågasätta och kritiskt granska skeendet både i arbetslivet och på fritiden, men det är något som denna klubb tydligen, och måste man misstänka, med fog är dödligt rädd för. När jag läser klubbens stadgar ställer jag mig verkligen undrande till ett beslut som säger att man inte på det allmänna forumet får ifrågasätta styrelsen eller styrelsemedlem, detta skall ske via mail direkt till styrelsen. Ja det förvånar mig egentligen inte heller för så fungerar diktaturer, inget negativt och ifrågasättandet av systemet får komma till offentlighet. Det är när det skett som den totala makten gått förlorad.

7 kommentarer

7 kommentarer på “Nu har det hänt…”

 1. Kors och Tvärson 09 dec 2011 kl. 19:45

  Vad trist att något sådant överhuvudtaget ska behöva hända. Hoppas det löser sej snart. Njut av vädret så länge och ha en skön fredagskväll.

 2. Lennarton 12 dec 2011 kl. 00:50

  Hej
  Vad är det jag hör/läser…Det var det dummaste. Får ni inte ställa en enkel fråga. Det luktar mygel. Är Husbilklubben en ekonomisk förening som tar årsavgift så måste man föra kassabok och kunna redovisa ett bokslut en gång om år. Och protokoll och kassabok är offentlig för medlemmarna. Kolla hur stadgarna ser ut.
  Brodern

 3. Tommyon 12 dec 2011 kl. 16:01

  Hej Aina, har Rune fått någon kommentar från husbilsklubben, beträffande avstängningen?

 4. Ainaon 12 dec 2011 kl. 17:44

  Nej inte mer än vad som svarandes tidigare, han förväntar sig inte något svar heller.

 5. Ninni (m husbilen Hjulius)on 12 dec 2011 kl. 16:03

  Ojdå ja det är ju inet så skoj om det är tjafs och oegentligheter i klubben. Hoppas det ordnar upp sig på nåt bra sätt.

 6. Ainaon 12 dec 2011 kl. 17:43

  Nej roligt är det väl inte, men egentligen bryr jag mig inte om det hela för jag är inte drabbad men jag blir bara så arg när det förekommer diktatorfasoner och översitteri. När det dessutom bara innebär att du inte får ”yttra sig offentlig” men det går utmärkt att betala medlemsavgift. Om du inte är fullvärdig medlem med en medlems rättigheter är väl detsamma att uteslutas helt.

 7. Lazio Fotballdrakton 04 sep 2018 kl. 08:53

  The tips is really exciting.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera