apr 05 2012

Nu ska jag berätta sagan om den snälle svenske farbrorn och den lilla bilen KIA..

Skrivet av kl. 17:26 i kategorin Allmänt

…det var en gång… så börjar alla sagor… en liten söt bil som sökte en ny familj, och en snäll svensk farbror som sökte en liten ny familjemedlem som tillsammans med hans övriga familj, hustur och stor, men även den stillsam och snäll husbil, tillbringa större delen av året i Spanien… och se de funno varandra, tycke uppstod, övriga familjen jublade och välkomnade den lille, och så levde de lyckliga i minst hundra år….och så är sagan slut!
Kunde ha varit så, men icke denna saga, visst den lille är till full belåtenhet så långt är allt ok men man blir inte med bil fullt så enkelt i Spanien, det behövs papper…stämplade och godkända papper. Även den delen skulle lätt kunna ordnas genom campingen hjälp, det är nämligen så att den snälla farbrorn inte talar spanska utan svenska och engelska, spanska byråkraterna talar spanska och SPANSKA, punkt och slut. Då erbjöd sig chefen på campingen att skjutsa den svenske farbrorn till de ställen som var nödvändiga att besöka, bl. a polis för att hjälpa till med språk och ifyllande av formulär, toppen tyckte den snälle farbrorn. På några timmar en förmiddag var de nödvändiga besöken gjorda men naturligtvis är det inte bara att ta papperen med de erforderliga stämplarna och så är det klart med det, nej, nej, nej stämpelfärgen måste torka och det tar minst tio dagar. Den tionde dagen kom och ….det var strejk…s.k. generalstrejk, alla byråkrater strejkade, så även den som skulle kolla om stämpelfärgen var ordentligt torr så inga papper den dagen, men med lite tur skulle det bli klart till nästa dag, och det blev det.
Nu var allt klart papper med stämplar och försäkring så nu var det bara att ta den lille på en laglig premiärtur till bilfirman och lämna över de papper de behövde för att slutgiltigt föra över bilen på den svenske farbrorn. Allt är nu frid och fröjd och bilen, den lille, fick så visa sin kapacitet genom att ta med den snälle farbrorn , hans hustru och oss två grannar på en längre utflykt, vilket den klarade av med glans.
Ytterligare ett planerat besök på bilfirman visade att det inte var riktigt klart det behövdes ett intyg från campingen att farbrorn bor här. Detta fixades snabbt och överlämnades till och vidarebefordrades av bilfirman till rätt myndighet. Det måste ha varit gummiband i det dokumentet för det åkte tillbakas omgående med påskriften, ”duger inte”, skall vara fast adress utanför campingen. Börjar likna krisläge kan man tycka, men inte på den här campingen tydligen, för ägaren till campingen, och även större delen av regionen runt om, har tydligen en fastighet nere i samhället som står tom och där erbjuds nu den svenske farbrorn få skriva sig….så vad ska man säg, inte som i sagan om han som kom med tyg och ville ha en kostym men fick en tumme utan tvärt om, farbrorn som ville ha en liten bil och som nu kanske har både bil och fastighet i Spanien…..eller????

6 kommentarer

6 kommentarer på “Nu ska jag berätta sagan om den snälle svenske farbrorn och den lilla bilen KIA..”

 1. Tommyon 06 apr 2012 kl. 05:30

  Funkar det inte med hertz?

 2. Ainaon 06 apr 2012 kl. 06:50

  Nja, en kostnadsfråga, ca två gånger så dyrt men det är klart även fyra gånger så snabbt igång med åkandet, Nu finns ju bilen klar här nere till nästa vinter….redan betald.

 3. Kalion 06 apr 2012 kl. 10:07

  Ni är alldeles för svenska för att klara av att hantera en sådan situation. Men tillräckligt många pesetas under rätt bord så hade det där går hur snabbt och smidigt som helst.

  Och tro inte att det är euro som gäller. Euro är en låtsasvaluta som länder, vars bnp påverkas mycket av turistnäringen, har hittat på. Egentligen har de kvar sin gamla valuta för infödingarna men turisterna luras köpa låtsaspengarna euro dyrt för att höja landets bnp. Gå inte på det.

 4. Ainaon 06 apr 2012 kl. 10:34

  Är det så det är, det förklarar hur spanjorerna har råd att handla den mat de gör och i den mängden, vi tror att de har det lite kärvt nu, men då är det bara nys alltså. Vi som kollar eurons värde varje dag x flera och jublar när den minskar ett öre i värde i förhållande till kronan, så då är det bara blaha, blaha då. Måste man bli spansk medborjare för att få tillgång till pesetas?

 5. 3mon 06 apr 2012 kl. 16:16

  Vilken fantastisk historia och hjälpsamma människor, det är ju kul. Nu hoppas vi att allt ordnar sig till det bästa. För vad man kan säga om de flesta spanjorer, ärliga är de den saken är klar. Dessutom väldigt måna om att vi turister skall trivas för de vet att det är viktigt för landet. Vi tycker också det är fantastiskt. Ha en riktigt skön påsk önskar 3 M

 6. Kristinaon 07 apr 2012 kl. 13:42

  GLAD PÅSK!

  Önskar vi er från Västervik, ett snöigt och blåsigt och ogästvänligt ställe, stanna
  så länge ni bara kan. Här skulle vi snickra på en gäststuga för att få 2 gästrum
  till våra barn. En son med familj på besök, eller Arbetsläger 112, som jag kallar det.
  Jo, de är uttvingade i snöstormen för att fortsätta. Igår fick de upp takstolar och idag skulle det vara takets tur, inte helt lätt i detta väder.

  Jag har inre tjänst, lämnar inte spisen och diskbänken, vi är 7 pers att serva.

  Påskharen har iallafall varit här. Det är spårsnö, så det gick bra för barnen att
  hitta sina ägg.

  Vi tar väl ägg i kopp i kväll och lite sill och lite till.

  Ha det så bra, avundsjuk på lite värme.
  Kram till er båda. Kjell o Kristina

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera