jun 27 2014

Vi har nu varit..

Skrivet av kl. 08:52 i kategorin Allmänt

 

 

 

..hemma i Vallen, Skellefteå exakt en   vecka. Jag har alltså frusit i exakt en vecka i dag och inte ser det ut att   som jag får hänga undan långärmade jumprar och fleecejackan under den   närmaste tiden, temperaturen håller sig stadigt under tjugo grader dagtid,   faktiskt oftare mellan tio och femton grader än mellan femton och tjugo,   nattetid kryper det i regel ner mot plus fem grader eller kallare,   visserligen struntar jag i nattemperaturen för då kryper jag ner i   ”sänghalmen” med både täcke och filt när så behövs och då mår jag toppen, nej   det är dagarna som är miserabla, jag måste ju förr eller senare ta mig upp   och lämna det puppaliknande varma och goa filt/täckeskal jag rullat in mig i.

Ett annat problem är att jag hamnar i   ett sressliknande tillstånd så snart vi kommer hem, och i år är symtomen ännu   mer påtaglig, jag borde hinna det, det och det och jag har en massa måsten   som jag bara måste göra och så alla de där trevliga sakerna som jag också   bara vill gör, träffa mina vänner, shopping och lunch på stan med ”tjejerna”   som förr.  Mindre trevliga är måstena   men ack så vikiga åtminstone bör en del måsten klaras av varje sommar. Till   måstena hör att rensa bort allt onödigt som jag/vi sparat under mottot ”kan   vara bra att ha-saker”…nej dom är inte bra att ha, de har kanske någon gång   för bra länge sedan varit bra att ha, men inte nu och inte heller senare. Man   ägnar inte dessa saker en tanka under hela året det är först när man ser   prylarna, och för all del också en del kläder, som man kommer ihåg att de   finns, ibland vet man inte ens om man någonsin använt dessa saker och kläder.   Det innebär visserligen att man inte behöver dessa, men man kan ju inte bara   göra sig av med saker, för att man aldrig använt sakerna….de är ju nya!!! Men   som sagt var i år är stressen värre än vanligt, dels ska min dotter, med man   och yngsta barnet, flytta söderut och eftersom det är hos dom som vi har   magasinerat vårt samlade skrot men även en del användbart bohag kändes det   som vi hade en ytterst begränsad tidsfrist innan vi ordnat med den delen, nu   var det tack och lov ingen panik med det. Men egentligen innebär det bara att   jag kommer att ha samma panik och stress över det nästa sommar igen. Dessutom   har jag under det gånga året nere i Spanien i min fantasi lyckats återställa   allt det som vi ändå på olika sätt, Myrorna eller soptippen, avyttrade förra   sommaren så när jag kollade blev jag glatt överraskad, det var betydligt   mindre än jag mindes. Det kyliga vädret påverkar mig också negativt, börjar   redan fundera över när vi ska dra i väg mot Spanien.

Jag måste tala om att nu har även Rune   och jag varit med om dramatiken att bli rånad under vår resa hem, det hände i   Frankrike, på ett av de ställen som vi varje år har övernattat, en   ställplats, visserligen gratis, men med både restaurang, bensinstation och   möjlighet till både toatömning och färskvatten och där det brukar vara i   princip fullt med övernattare. Nu kan jag väl inte påstå att det var så   dramatiskt efter som vi sov tryggt under hela ”föreställningen”. Vi hade   troligen tur eftersom den eller de som stod för föreställningen bara var ute   efter kontanter och jag kan också säga att behållningen för aktörerna blev mager,   de hittade bara Runes börs som i stort sett bara innehöll en mindre summa   svenska pengar och 20 euro, i min väska fanns betydligt mer euro, men den   hittade de inte, övrigt i börsen lämnades så även datorer och andra saker,   och, nej någon form av sömnmedel var inte ”sprutat” in i bilen, det är vi   helt övertygade om, de är bara så förbaskat skickliga att men måste beundra   dem. Vi är i alla fall glad att vi inte vaknade för jag är säker på att det   skulle varit en betydligt större chock att bli medveten om att vi hade folk i   bilen än att upptäckta när vi vaknade vad som hänt. Förutom den händelsen så   regnade det, som vanligt måste jag säga, genom stort sett hela Frankrike,   börjar faktiskt tycka att Frankrike är rätt överreklamerad. Moseldalen bjöd i   stället på ett helt underbart väder, i stället för en övernattning där blev   det fem, sol och mellan 35-40 grader i skuggan.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera