dec 31 2014

Så är det då..

Skrivet av kl. 22:00 i kategorin Allmänt

..årets sista dag….igen. Det tycks mig som om år, liksom veckor, har tendens att krympa, allt blir kortare och kortare, för varje år som går blir året, veckorna dagarna kortare, till och med Rune och jag blir kortare, åtminstone vad det gäller längden men på oss kan man i alla fall se vart längden tar vägen för den lägger sig på mitten och ger en mindre vacker och angenäm ökning av bredden.
Ja, ja, visst, man borde naturligtvis göra något åt det för det borde gå, med lite god vilja och envishet så kanske det skulle gå vägen. Det finns dock ett problem, visst den goda viljan finns där men också allt det goda som sätter sig där på mitten och tyvärr så är självdisciplinen inte vad den borde vara. Nu är det visserligen nyår och alltså den dag när man tar och ger nya löften som man förhoppningsvis kommer att leva efter under det kommande året. Det ständigt återkommande löftet, nämligen att börja motionera mera och minska onödigt mat och godisintag, ett löfte som man verkligen har för avsikt att genomföra, men som det alltid är fel dag att starta det sundare livet på. Det är alltid något evenemang eller annan festlighet som man ska delta i så det är inte lönt att börja före det har gått av stapeln. Så håller man på och skjuter upp starten dag för dag och så….. är det nyår igen och tid att förnya samma löfte. Men att ge upp…..nä, inte en chans, det kan ju faktiskt vara året när det lyckas, även om jag ska vara helt ärlig så är det mer ett löfte som jag slentrianmässigt ger och som jag nog inte är så seriöst inne på att hålla. Nej jag tycker nog inte att det är så viktigt med att ge nyårslöften som jag troligen inte kommer att kunna hålla, så jag lägger nog mer energi på önskningarna, önskningar som i första hand handlar om att våra respektive barn med familjer ska få må bra och vara friska, att det kommande året bli ett bra år för dom alla. Naturligtvis önskar man för egen del också att det ska bli ett bra år, ett år när man förhoppningsvis får fortsätta att vara rätt frisk och ha möjlighet att i stort sett göra det man önskar.
Det gångna året har faktiskt inneburit rätt stora förändringar för oss två, efter att i några år har varit så kallad ”rotlös” i Sverige har vi nu rotat oss i Småland. I Fågelfors hittade vi det lilla gula huset som blev vårt i mitten av juli. Det innebär att vi i stället för att som tidigare varit i Spanien ca 9-10 månader per år planerar vi nu att vara hemma i Sverige i 5-6 månader . Vintermånaderna vill vi fortsättningsvis vara här i Spanien, men vi kommer naturligtvis inte längre att hyra året runtplats. Vi har ju stått på denna plats sedan 2012 och jag lovar att det inte blir helt lätt att ”packa ihop och draga vidare”, vi har ju bara låst och åkt hem ett par månader tidigare år. Allt har ju stått kvar på samma plats, dessutom har det tenderar att tillkomma en del saker varje år, men nu har vi alltså sagt upp platsen från den 15 april och allt ska bort. Visserligen drar vi inte långt, husvagnen och lilla bilen lämnar vi på campingens uppställningsplats. Den lilla bilen är också ett nytillskott, det är en något äldre fransk dam men väl bibehållen för sin ålder, alltså en liten Citroën som kom till oss i våras men som nu under december helt övergått i vår ägo, jag kan säga att köpa bil i Spanien är en historia för sig, det är inget man gör på en kafferast. I fyrkanten, alltså köksvagnen, packar vi in det som vi kommer att ta med hem, men naturligtvis drar vi ner den hit igen. När vi sen återvänder hit nästa höst har vi en helt ny plats, det känns spännande för jag tror att den platsen blir lika bra som den vi nu har, men på ett annat sätt, det blir visserligen längre till servicehuset men i gengäld får vi en mycket soligare plats och dessutom gränsar den mot campingens stora gräsytor i söder och ner mot ”byn”.
Nu är det inte alltså återigen ett nytt år, nya möjlighet, nya chanser men personligen är mer än nöjd om det blir en upprepning av det gångna året, så
Gott Nytt År

till oss alla önskar jag.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Så är det då..”

  1. Gunnaron 31 dec 2014 kl. 22:20

    Detsamma önskar vi i VALLEN !!! 😀

  2. Ulla Ahlgrenon 12 feb 2015 kl. 17:13

    Hej Aina!
    Skärpning Aina. Vi saknar Januaribloggen.
    Kram från Roquetas de Mar

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera