nov 30 2010

Än förföljer snöandet mig…

Skrivet av kl. 11:43 i kategorin Allmänt

Nu har vi ”landat” i norra Tyskland, efter att snabbt tagit oss, först genom ett snöigt och kallt Sverige och därefter ännu snabbare genom ett i stort sett lika snöigt och kallt Danmark. Vi har i alla fall haft tur med väder och väglag, halkigt, ja visst men ingen snörök. Hela vägen genom Sverige har det varnats för besvärligt väder men vi har faktiskt i stort sett haft sol hela tiden. En del mindre olyckor har vi också hört rapporter om, men vi har haft turen att alltid passerat innan olyckorna skett. Nu står vi på en ställplats med tillgång till el men inte internetuppkoppling så jag får lägga in detta i min blogg vid tillfälle. Passar också på att ladda upp batteriet i datorn, kan ju vara osäkert när jag nästa gång får tillgång till ström.

Vi har alltså tagit oss till Tyskland och efter att ha färdats i ett soligt Sverige och Danmark står vi nu är i ett Tyskland där det för närvarande är minusgrader kraftig vind och SNÖFALL!!!!! Kan väl inte säga att jag är nöjd med vädret, nej det är ett rent skitväder här. I morgon drar vi vidare söderut, planeringen är en sträcka på ca 65 mil vilket skulle ta oss nästan till Moseldalen, detta om vädret är skapligt och snöandet upphör.

Skulle tro att vi kört med en av de mest nedisade husbilar som setts efter vägarna, men det har inte tinat ett dugg, tvärt om har isen bara byggts på under färden. Vägsalt har gjort att vägen blivit blöt och det har stängt upp på bilen och frusit dessutom hade vi ett icke oansenlig snötäcke på bilen när vi startade. Vi trodde att det skulle blåsa av, men icke, det var redan så pass hårt packat av blåsten hemma och packades bara med under vår färd, något lite lyckades vi väl knacka lös under de två gånger vi åkt med färja.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera