dec 09 2010

Allmän tvättdag…….

Skrivet av kl. 12:30 i kategorin Allmänt

I dag, torsdag verkar det vara allmän tvättdag här på campingen, så även i denna husbil. Måste säga att sätten är olika, själv använder jag campingens tvättbaljor och tvättar för hand, kan tyckas gammalmodigt men fullt fungerbart. Vår närmaste granne, ett äldre (naturligtvis, det är vi alla) finskt par tvättar i en medhavd elektrisk tvättmaskin som, för att fungera måste fyllas med lagomt varmt vatten vid både tvättning och sköljning. Hennes man hämtar erforderligt vatten i campingens tvätt/diskbänkar. En annan variant är en, typ större bunke med tättslutande lock som man fyller med vatten, lagom varmt naturligtvis, och med några klädesplagg sedan står man och vänder denna bunke eller kanske jag borde säga snurrar eftersom den är upphängd på någon slags ställning. Hur länge man ska snurra denna burk runt runt torde väl bero på hur smutsiga kläderna är kan jag tro. Men nu har jag varken den elektriska tvättmaskinen och inte heller den manuella så det blev alltså handtvätt.  Så här efteråt kan jag med fog rekommendera handtvätt och det på grund av den sociala biten för alla som kommer för att diska eller bara går förbi stannar och pratar, visst, vi förstår väl inte alltid varandras språk men skrattet det är internationellt och har man tur så lär man väl alltid nåt ord.

Nu är tvätten klar och hängd så det får bli en promenad i solen bort till Consum för en del inköp. Det är väl inte riktigt CoopForum men det är i alla fall tryckt med Consum så det får duga.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Allmän tvättdag…….”

  1. Tommyon 10 dec 2010 kl. 07:01

    Hoppas att det kommer rapport från tjurfäktningen snart? Du kan gärna skicka med lite bilder från arenan. För Ni ska väl dit?

  2. Ainaon 10 dec 2010 kl. 08:25

    Tack och lov så finns ingen arena här och ingen tjur heller vad jag har sett. Om jag får syn på en tjur ska jag självklart fota den. Det går ju så klart en del gamla ”stutar” här på campingen men dom ser rätt tama ut, får jag nog säga, dessutom är alla tvåbenta.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera