dec 11 2010

Peniscola sovstad? … en bedömningsfråga.

Skrivet av kl. 17:59 i kategorin Allmänt

Lördag, i morgon är det 14 dagar sedan vi åkte, vart har dagarna tagit vägen. Visst är Peniscola en typisk semesterstad skulle jag tro, mycket är stängt, både hotell, restauranger och affärer men vad behöver man egentligen när man är husbilsburen och ”självförsörjande”  och dessutom när Consum finns inom gångavstånd. Tycker man att Peniscola erbjuder för lite så är det egentligen tre samhällen som är mer eller mindre ihopbyggda, Vinaros, Benicarlo och Peniscola så vill man se mer än Consum så har vi Lidl och ytterligare ett större varuhus i de andra städerna. Skämt åsido så finna mycket att utforska även här i Peniscola innan man behöver ta till andra städer, t ex är det marknad varje måndag här,  en fiskehamn där fiskeflottan landar varje eftermiddag och en borg med ett museum som jag naturligtvis måste utforska bättre. Till saken hör också att jag är en lat natur som egentligen inte behöver så mycket stimuli för att vara belåten, händer bra mycket mer här runt mig på campingen än det händer på vintern i Svarttjärn. Visst åker man in till Skellefteå av och till om man är hemma  men Rusta, Ö&B, Maxi och Coopforum blir väl också enahanda efter ett tag trots att man tillbringar shoppingdagen i trevligt sällskap.

Jag har inte testad vattentemperaturen med bad vare sig i poolen eller i havet, bara vadat i havet. Visst ser poolen inbjudande ut men av den erfarenhet jag har av vattentemperaturen i pooler så tror jag att jag nog skulle föredra havet om det kommer till bad, i nuläge är inget av alternativen aktuellt i alla fall.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera