dec 13 2010

Marknadsdag…utan inköp….

Skrivet av kl. 15:43 i kategorin Allmänt

I dag blev det en tur till den lokala marknaden men inga inköp där, jo förresten ett jätte stort blomkålshuvud till en kostnad av 1 euro. När jag säger stort så menar jag verkligen ….STORT…och gott, nog smakar det bättre när det är pinfärsk. Inga andra inköp för dagen men det kommer fler marknadstillfällen. Ett besök på Consum blev det också för inköp av en del andra matvaror. Det är en viss, men inte försumbar, skillnad mellan Consum här och Konsum hemma, bl a här säljer man alkoholhaltiga drycker och då menar jag inte bara öl mellan 2,8 och 3,5% (tror inte att den procenten finns här) utan vin och starksprit och naturligtvis starkare öl. Att det sedan ofta är rea på dessa drycker gör att man tittar en extra gång, för vem har varit med om rea på Systemet. Nu hör jag till den kategori av kunder som köper alkohol efter hur snygga flaskorna är, de gånger jag köper sprit, det säger väl en del om min kunskap i ämnet. Naturligtvis tittade jag efter snygga flaskor även idag och hittade en vackert silverfärgad flaska, en likör kom vi fram till. Om du gillar flaskan så köp den, tyckte Rune. Eftersom jag har ett visst hum om vad likör brukar kosta bl a på taxfree när man varit utomlands så tyckte jag att det var ytterst onödigt då det kanske bara är flaskan jag gillar. Men jag har flaskan med mig hem till husbilen, en hel liter likör. Man kan säga att min exstrashopping i dag, blomkål och likör gick på tillsammans 2 euro, 1 euro på vardera vara. Hur man kan tillverka och sälja 1 liter likör till det priset övergår mitt förstånd, nu kanske det inte är något att skryta med, men i alla fall,  till saken hör att det var fullt drickbart enligt min smak.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Marknadsdag…utan inköp….”

  1. Tommyon 13 dec 2010 kl. 19:36

    Måste vara ett extrakt du köpt, utan alkohol?

  2. Ainaon 13 dec 2010 kl. 19:43

    Icke Tommy, 25 procent.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera