dec 14 2010

Tomtejakt…….

Skrivet av kl. 20:10 i kategorin Allmänt

Tvättdag igen, rätt trevligt för vi tanter och faktiskt, någon enstaka gubbe också, står där vid våra tvätthoar och handtvättar som förr i tiden, innan tvättmaskinen kom in i vårt liv, och tog ifrån oss den sociala gemenskap som gemensam tvättdag kan ge, tjatter, skvaller och information. Visst talar vi olika språk och visst missförstår vi varandra ibland men alla har lika roligt och som jag sagt tidigare, skrattet är internationellt. Nu vill jag naturligtvis inte på några villkor i min vardag tillbaks till tiden före tvättmaskinen men så här, på campingen är det ett bra sätt att knyta nya bekantskaper. Det har förövrigt varit en bra dag för tvätt i dag för efter en natts regn blev det en kanondag med sol och lagom vind.

Efter lunch drog vi i väg in i själva centrum för att hitta någon liten ljusslinga att lysa upp utanför husbilen. Vi har ingen tanke på att konkurera med tyskar och finnar när det gäller lampor som både blinkar och ändrar färg och i vissa fall även form, nej men någon liten enfärgad ljusslinga hade vi tänkt oss, bara för att inte helt falla utanför ramen. Tyvärr är vi fortfarande utan lampor för de vi kunde tänka oss var bara för inomhus bruk och utomhusslingorna var av de blinkande och färgändrande slaget, tomtar som klättrade uppför rep eller hängde i fallskärm på ett sätt så att de på håll såg korsfästa ut var utan lampor. Nu var vi ute på fel tid, under siestan, så de flesta hade stängt, det blir att göra ett nytt försök sen i veckan.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera