dec 23 2010

Kvällen före…

Skrivet av kl. 22:33 i kategorin Allmänt

…tomten. Den planerade promenaden blev av i dag dessutom blev det en utökad version, det blev fiskehamnen före Consum. Det blev en del inköp klart relaterade till julen som t ex julskinka, mimosasallad, fikon, dadlar och frukt även någon form av sliskgodis tror jag, och, jag tog kort på de där ”maskarna” som finns i alla mataffärer och som tydligen räknas som en delikatess. Jag hittade också ett receptblad med olika användningsområden för denna ”delikatessmask”, kan väl säga att jag kommer troligen inte att testa något av recepten och Rune kommer inte heller att tjata om att få testa recepten. En av våra campinggrannar, från Finnland, föreslog att maskarna kanske var ålyngel, eventuellt kan dom heta La Gula Del Norte på spanska, nu kan det delar av det vara firmanamn.

Dagen har varit helt underbar i dag sol, bara lite vind och ca 18 grader i skuggan, nu har vi däremot fått       den utlovade blåsten, skulle tro att det nog är ca 15 meter/sek,  men inget regn och fortfarande ca 13 grader varmt. Det blåser så att husbilen gungar så att det känns som att sitta i en mjukt gungande gungstol vilket passar mig, mormor som jag är.

.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Kvällen före…”

  1. Kalion 23 dec 2010 kl. 22:42

    De där maskarna känner jag igen! Precis en sådan levererade din katt i Timothys säng. Jag vet inte vad de heter på spanska men på svenska heter de spolmask.

  2. Ainaon 23 dec 2010 kl. 22:47

    Helt rätt jag har också sett likheten det är bara färgmässigt det finns en viss skillnad, dessa maskar är vita med en mörkare fartrand.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera