dec 25 2010

Så kom han då……

Skrivet av kl. 21:22 i kategorin Allmänt

… TOMTEN, men inte med båt som det var förutsagt och inte heller såg vi till några renar, nej den här tomten åkte  Cadillac, ett riktigt Elvis-ekipage, men inte rosa utan vit. Tomten själv var sig lik stor, rund med vitt skägg och röda kläder. Tomten måste vara ett språkgeni för i dag pratade han flytande spanska, jag har tidigare hört honom prata, förutom de nordiska språken, svenska, norska, danska och finska även engelska, tyska, italienska och franska dessutom vet jag att han även pratar turkiska, men det har jag aldrig hört själv. Den här tomten hade inga julklappar i sin stora säck men massor av karameller som han kastade ut på sin resa från fiskehamnen och genom i stort sett hela staden, åtminstone den del som ligger nere vid medelhavet.

Det var inte helt klart att vi skulle få träffa tomten eftersom det faktiskt har blåst rätt bra här både i går natt och natten mot i dag men det lugnade ner sig fram emot eftermiddagen. Många av våra campinggrannar menar att det blåst storm här men det är jag verkligen tveksam till tror nog det räcker med styv kuling som det utlovades av vädergubbarna. Ganska mysigt ligga i husbilen när det blåser sidvind med den vindstyrkan, man får nästan en känsla av att man ligger i en båt som är förtöjd och att båten sliter i förtöjningarna i blåsten, dessutom var vattentanken bara halvfull så det skvalpade i den, allt detta gav båtkänsla, rätt mysigt egentligen. Jag brukar tack och lov inte bli sjösjuk och blev inte det denna gång heller.  Just nu har det börjat  blåsa igen men betydligt mindre än  föregående natt hoppas att det ökar ytterligare för jag sover så gott när det blåser och än bättre om det regnar och åskar men jag antar att man inte kan få allt. Visst det vore ju synd om det blir storm med risk för att julbelysningarna över gatorna ska blåsa sönder och störta ner på gatan. Kan bara intyga att även spanjorerna gillar ljusdekorationer och gärna i färg och blinkande.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Så kom han då……”

 1. Gunnaron 25 dec 2010 kl. 21:33

  Jättemysigt med din blogg, hoppas du inte gungar sönder i husbilen!!!!
  Ha en jättemysig fortsättning av Spanska Julen!!!
  Fortfarande ”avis” på er!!!!
  Men det är ni värda!!!
  Pansar Britta och jag hälsar Er så Gott!!!

  Nu blir det ”bastu”…!!!!!

 2. Gunnaron 25 dec 2010 kl. 21:34

  Ska bara meddela att det är bara -10 gr i staaan…!!!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera