dec 27 2010

Vilken dag…

Skrivet av kl. 19:48 i kategorin Allmänt

… det varit i dag, efter den kallaste natten vi haft, faktiskt någon grad minus i natt, blev det  med solens hjälp snabbt varmare. Eftersom det är måndag och vi hur som helst skulle ta en promenad till Consum så blev det en sväng förbi på marknaden. Rune var ute efter en ny fleecejacka så vi tänkte kolla där i första hand. Visst hittade vi jackor men de var ofodrade och han ville ha en fodrad, rätt snygga och hyfsat pris bara 15 euro, men tyvärr ofodrade. Vi kollade vidare och faktiskt hittade vi dito med foder, jag frågade killen hur mycket den kostade och han sa fifthy euro, jag tänkte jag hörde fel så jag frågade honom om han sa fifty euro och han nickade och sa ja, ja (på spanska). Det blev ingen affär där och någon liknande hittade vi inte. Jag började fundera på om det möjligen kunde ha blivit något missförstånd 0m prisuppgiften, jag men att engelskans fifteen och fifty låter ganska lika och engelska är spanjorerna ganska så dålig på. Jag sa till Rune vi gör en runda till för att se om vi kan kolla hur det egentligen ligger till med priset. På vägen tillbaks hittade jag en typ fodrad svettisjacka för 10 euro. När vi kom tillbaks till fleecejacksmannen föll det sig så turligt att han hade en dito jacka som jag köpt så jag tänkte,  jag kollar vad han ska ha för den och om det är ungefär som för den jag köpt så kollar vi fleecen igen, och så blev det. Denna gång sa han återigen fifty så jag frågade om han menade fifteen eller fifty, han blev lite konfunderad men ville nog fortfarande ha det till fifty. Men vi tog till fingrarna och då blev vi överens om att det rörde sig om femton euro, så även Rune fick sig en jacka. Efter ett besök på Consum gick vi hem efter strandpromenaden, havet är förunderligt, jag får aldrig nog av att se på det. I dag med nästan ingen vind rullade ordentliga vågor in medan det i går efter en blåsig natt och förmiddag var det betydligt mindre vågor, dessutom ändrar medelhavet färg från rent blått till grönt och ibland grått med bruna inslag av sand.

Tillbaks i husbilen och efter en snabb lunch placerade vi oss i solstolarna utanför bilen,  jag för att lösa korsord och Rune med en kall öl. Nu tog det inte lång stund i solen innan jag nog mer och mer liknande en knipholk i samma takt som jag försvann in i dimmorna, det var med stor mental kraftansträngning jag kom mig så pass att jag med jämna mellanrum kunde stänga holköppningen och dessutom väcka Rune, (som naturligtvis inte ”sov”) innan han slagit ut sin öl som lutade betänkligt. Om någon vill veta vilken temperatur vi hade så kan jag för att göra er avundsjuk meddela att vi under eftermiddagen hade när det var som varmast 38 grader varmt, naturligtvis i solen men det var ju där vi satt.

En kommentar

En kommentar på “Vilken dag…”

  1. Catrine Forsellon 28 dec 2010 kl. 11:17

    Hej vännen.
    ville bara säga att jag kikar in och håller koll på hur du har det – och du/ni verkar ju ha det förbaskat trevligt… bara göra sånt som faller er in… inte alla förunnat – Njut av tiden. Klart vi saknar dig här men ha en sköt semester,, ät och drick gott precis som jag skulle ha gjort…

    Kramar till dig Aina från Catrine

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera