dec 30 2010

Spritrea på Lidl…

Skrivet av kl. 20:42 i kategorin Allmänt

Tomten hänger kvar efter jul

… vilket föranledde en jämn ström av kunder från campingen tog sig dit per buss, bil eller cykel. Det är förunderligt vad djungeltelegrafen fungerar bra i sådana fall. Jag fick informationen av en huslig finsk herre när vi träffades vid diskbaljorna. Nu har jag pratat tidigare med denne herre och blev inte lite förvånad när han meddelade att han hamstrat en rätt ansenlig mängd vodka. Senast jag pratade med honom och hans fru var på Consum när han handlade alkoholfritt öl, vad jag kunde förstå har han lovat sin hustru att vara nykter under ett helt år i utbyte mot att få köpa ny husbil. Han hade  då avverkat ca sex veckor av årets 52 så han hade ju en bit kvar. Jag undrade lite försynt om han inte skulle vara nykter ett längre tag och visst han bekräftade det men sa samtidigt att man kan ju inte låta bli att handla när en helflaska, 700 ml, bara kostade 3 euro och man behövde ju inte dricka upp det, tro det den som vill.

Behöver jag säga att vi också åkte till Lidl, men jag måste faktiskt försvara Rune i det här fallet för han kunde lika gärna åka till en annan affär där det är bättre med parkering. Det var faktiskt jag som tyckte att vi skulle kolla hur det var med parkering vid Lidl, inte för spritrean utan det var faktiskt mat och en viss sorts ost jag var ute efter, den finns bara på Lidl. Ost är faktiskt rätt dyrt här och ofta skivade i ganska små förpackningar. Det fanns parkering och visst blev det någon flaska whisky och även en flaska mousserande vin för i morgon kväll, det är nämligen meningen att de som vill ska samlas vid tolvslaget, se på fyrverkerierna och skåla in nyåret. Just nu regnar det av och till men troligen blir det inget av det, det har hittills haft väldigt svårt för att regna, mulet och hot om regn men det har i regel stannat vid hot eller en kortare regnskur.

Nyårsdagen är den dag som firas här och vad vi hört så blir det någon form av jippo i gamla stan och vid borgen, troligen blir det en tur dit igen. Jag kan gå i gamla stan och uppe i borgen hur mycket som helst. Det är otroligt vackert där uppe och utsikten över Peniscola är bara hur underbar som helst. Lägger in en del kort så kanske ni förstår vad jag menar. När man står uppe i borgen ser man hela den långa sandstranden som går ända till nästa stad, Benicarlo.

Borgen i Gamla stan

Utsikten från borgen

Julkrubba

En kommentar

En kommentar på “Spritrea på Lidl…”

  1. Tommyon 30 dec 2010 kl. 21:06

    Hoppas dom har bra parkering på LIDL, eller åtminstone fixar till den. Tänker på Rune!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera