jan 02 2011

Gamla stan igen…

Skrivet av kl. 20:34 i kategorin Allmänt

… och ytterligare ett besök på jippot som går i medeltidsstil. Visst är det spektakulärt i mycket  men också naturligtvis kommersiellt I ett stånd lagas mat över öppen eld, bl a en hel bakdel av en gris grillades över öppen eld och i samma stånd erbjuder man grillade korvar som jag har svårt att tänka mig att de fanns på medeltiden som dessutom grillar på en elgrill som finns på i princip varje bensinstation med självaktning. I nästa stånd lagas tunna pannkakor som fylls med olika saker allt från sylt i en del till ost och kött i andra och dessa gräddas på ytterst moderna elplattor.

De tre muskotnötterna

Bland besökarna rör sig jippoaktörer iförda tidsenliga kläder och troligen också med ganska tidsenliga musikinstrument. Men om magdansöser var särskilt vanliga på den tiden är jag ytterst tveksam till, åtminstone tror jag inte att de var klädda som den här magdansösen. Dessa imponerande herrar i rustning stötte vi också på när de vandrade runt bland besökarna. Vad jag däremot fortfarande inte kan förlika mig med är de fastkedjade rovfåglarna.

Visst var det här en annorlunda ”marknad” och något som jag aldrig tidigare varit med om trots många resor utomlands till ett antal olika länder men

En medeltida bil och en nyare

det är ändå miljön i gamla stan och borgen som jag aldrig kan få nog av tycks det, det är så vackert och väcker sådan funderingar och ju mer man går där ju mer förundras man över hur i hela friden har dom som byggt detta gått tillväga och som jag sagt tidigare hur mycket kostade det i liv, båder människor och djur. Tillbaks i nuet kan man verkligen fundera över hur man kommer förbi här med en husbil eller vilken bil som helst faktiskt, nog spännande med cykel tycker jag.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Gamla stan igen…”

 1. marie holmqviston 03 jan 2011 kl. 09:35

  Tack för dina härliga bloggar, ha ett fint 2011 och hoppas att vi ses nån gång framöver.

 2. Ulrica Gustafssonon 11 jan 2011 kl. 20:59

  Hej Aina!
  Uppskattar verkligen att läsa din blogg, jättekul. Är inte bara så lite avundsjuk på att du får vara i förhållandevis soligt väder och här hemma är det antingen kraftigt snöfall eller svinkallt. Ha det riktigt gott och drick lite vin åt mig, helst vitt.

 3. Ainaon 11 jan 2011 kl. 21:23

  Visst Ulrica, jag dricker bara vitt vin om jag dricker vin, så anse din önskan uppfylld. Kul att du läser min blogg. Ha det drägligt i alla fall trots snö och kyla.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera