jan 03 2011

Fullt på dotterns hotell…..

Skrivet av kl. 20:40 i kategorin Allmänt

…är tydligen inte så bra om man menar ett webbhotell eller webbdomän eller vad det heter. För min blogg har jag fått låna plats på hennes hotell och jag har tydligen lyckats med det hon inte har tillnärmelsevis fixat på 11 år, nämligen att fylla hotellet. Av hennes 350 meg har hon efter 11 års bloggande en storlek på  bloggen på bara 90 meg  men jag  har på drygt 1,5 månader lyckats med bedriften att få mitt bloggande till en storlek av 170 meg. Att vara ägare till ett hotell här innebär inte att man blir lycklig om det är fullbelagt, vilket gör vanliga hotellägare saliga av lycka. Med dotterns, hotellägaren, hjälp är nu mitt bloggande förpassat till en mer hanterbar storlek nämligen 34 meg men även det är stort för den korta tid jag bloggat. Det hela lär bero på att jag inte har det minsta hum om hur man redigerar bilder, de bilder jag laddat upp har tydligen både fel upplösning och för mycket pixlar. Tur att hon kan gå in och ”städa” bland mina bilder.

I dag var det återigen allmän tvättdag på campingen, även för mig, helt perfekt torkväder med sol och lagom med vind. Eftersom de tär måndag har det återigen blivit ett marknadsbesök  och naturligtvis fick även Consum en påhälsning. Stadssvängen avslutades inte på Consum som varit brukligt tidigare utan i dag fortsatte vi ner till Pensionista, ett matställe nere vid hamnen, och ett samlingsställe för turistande långcampare från norden och övriga Europa. Jag kan verkligen rekommendera stället, det finns en hel del spännande mat och man sätter själv ihop sin meny genom helt enkelt peka på det man vill ha bland de smårätter som ligger bakom glas i diskar. Vi åt grillad kycklingklubba med grönsaker och potatismos, bröd och ett glas öl, smakmässigt klart i klass med de flesta restauranger och prismässigt klart under de flesta restauranger, vi betalade för oss två ca 11 euro tillsammans. Mätta och belåtna gick vi hem för att slappa i solen, ta in den nu torkade tvätten och därefter fortsätta det betungande jobbet att må bra i solen, kolla in boulespelande grannar, tyskar, nyanländande husbilsåkare och prata med förbipasserande grannar. Måste säga att det är hur lätt som helst att bli utarbetat av att göra i stort sett ingenting, tur att vi i alla fall måste ta rundan ner till Consum, det blir väl i alla fall en 45 minuter. Till mitt försvar måste jag nog få säga att vi ofta är ute på promenad/strövtåg i flera timmar per dag, gamla stan som ni vet, där jag kan gå hur länge som helst känns det som.

4 kommentarer

4 kommentarer på “Fullt på dotterns hotell…..”

 1. Kalion 03 jan 2011 kl. 21:02

  Jo, du har ju som koll på det här… 😀
  Jag har inget webbhotell utan jag har mitt domännamn på ett webbhotell där jag får ett visst utrymme och behöver jag mer utrymme så kan jag köpa extra men det kändes onödigt.

  Det är samma sak som om jag skulle hyra ett enkelrum på ett vanligt hotell. Om jag inte får in allt i rummet så måste jag hyra ett dubbelrum. Det känns lite onödigt att så småningom måste hyra sviten för att du dräller omkring dina foton.

  Webbhotell har inte samma service som vanliga hotell, det finns inga städerskor som städar. Men å andra sidan så betalar jag bara 100:- per år för mitt enkelrum så jag kan nog inte kräva så mycket…

 2. Ainaon 03 jan 2011 kl. 21:12

  Jasså är det så simpelt som ett enkelrum, men jag måste väl ändå säga att det är rätt stora rum, vad jag förstår. Men det är klart, jag hade ju trott att du var hotellägare. Rune har också köpt sig tid på internet men när han startade sin dator tog den sig friheten att rensa bland filerna och tyckte inte att han skulle ha foton och musik inlagd, det var ju absolut inga porrbilder eller på något sätt anstötlig musik……VARFÖR gör datorer på detta vis. Kan det vara gömt någonstans?

 3. Kalion 04 jan 2011 kl. 19:45

  Ingen aning men hur man är vrider och vänder på det så beror de allra flesta fel med dator på sbk-faktorn.

 4. Ainaon 04 jan 2011 kl. 19:52

  Vad är sbk-faktorn. Varje gång han startar datorn så tömmer den c:någonting? Den säger också att man kan avbryta men att den rekommenderar att man inte gör det, men hur avbryter man?

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera