jan 05 2011

Trettondagsafton…

Skrivet av kl. 22:13 i kategorin Allmänt

…  i Penicola började lite grått och dystert vad det gäller vädret, men hyfsat varmt i alla fall. Visst kämpade solen sig fram mitt på dagen men det var bara för att vi skulle bli påminda om att ”hon” fanns där uppe det var också tillräckligt länge för att Rune skulle hinna ta fram solstolar och dynor, då kom regnet. Nu blev det väl inte många droppar men himlen var fortsatt mörk och grå. Ja vad gör man då om man har tid över och det inte är läge att sitta ute i solen och det inte är aktuellt att äta för det har man nyss gjort, enkelt man vilar middag, inte helt fel ska jag säga, är man pensionär så är man.

Eftersom trettondagen är en stor högtid i Spanien så visste Rune sedan tidigare att det brukar vara någon form av procession genom staden, nu var han inte säker på om det var i trettondagsafton eller trettondagen. I receptionen var de inte riktigt säker heller på vilken av dagarna det brukar vara men att det var något som hon kallade tre konungars procession det visste hon. Vi chansade på att skulle bli i kväll och hur som helst skulle vi göra den där promenaden som vi struntade i förra dagen.  Liksom när det gäller tomteparaden så kom vi i precis rätt ögonblick nu med. Även denna gång kastades godis i stora mängder ut till barnen och vad man kunde se så var barnen inte ovetande om godisregnet för de flesta hade försett sig med kassar och jag lovar att många hade garanterat en normal tilldelning av lördagsgodis för många lördagar framöver.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera