jan 06 2011

Lat, latare, latast…

Skrivet av kl. 21:00 i kategorin Allmänt

… tror jag att jag är på väg att bli. Redan vid 18-tiden börjar jag titta mot sängen och kolla klockan om det inte snart är dax att komma sig i säng, och då har jag redan gått och gäspat i ett par timmar. Det är skamligt att erkänna men jag har inget emot en grå och regnig dag snart så jag bara får ”dröna” bort dagen, ändå så gör jag inget betungande när det är sol heller. Promenaderna på minst en timma som jag ansåg så viktig i början har en tendens att krympa i tid. Jag skäms att säga det men jag kan nog vissa dagar söka anledning att helt slippa röra på mig, men tyvärr finns det egentligen ingen accepterbar anledning. Så inte heller i dag har jag trots intensiva försök hittat någon så det är bara att tillstå att det är av ren lättja som det inte blir någon utflykt i dag. På förmiddagen har jag möjligen kunnat mobilisera kraft nog, jag föreslog lite tamt att vi skulle ta en promenad, visst sa Rune men vi väntar till i eftermiddag, jag tog tacksamt emot förslaget. Nu har det varit eftermiddag ett bra tag och tanken på en promenad känns i nuläge som ett straff. Efter det betungande ”hushållsarbetet”, laga dagens måltider, kaffe macka på morgonen, yoghurt till lunch så fick det bli stekt kalkon, grönsaker och potatismos till middag och naturligtvis kaffe (uppvärmt sådant) ,  dessutom all disk och inte att förglömma att jag bäddade i morse så visst förstår ni att det finns anledning till att jag är helt slut. Nu är det väl inte bara fysiskt jag tröttat ut mig nej även har min hjärna fått jobba i dag, jag har suttit ute i solen med ett korsord, nu höll jag väl mest i tidningen för där jag satt fick jag upprepade nära sova upplevelser. Till mitt försvar måste jag säga att jag njöt till 100% och kommer troligen att göra om det många gånger, kan utan att ljuga säga att det gäller även Rune.I morse, när jag kom ut från servicehuset, efter att jag duschat såg himlen över ”mitt Eden” ut här.  Vackert eller hur, jag var bara tvungen att hämta kameran och fota.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Lat, latare, latast…”

 1. marie holmqviston 07 jan 2011 kl. 11:04

  Jag förstår att det är ett hårt slit att sitta ute i solen med ett korsord, hinna både bädda och laga mat samt diska. Här hemmavid kopplar vi av med snöskottning och andra uppiggande aktiviteter. Bilderna på himlen är underbara, ser nästan ut som ett av dom tavelset som alla skulle ha i början av det goda 90-talet. Ha det så skönt och glöm inte talesättet:” Varför göra idag det man kan skjuta upp till morgondagen?”

 2. Tommyon 07 jan 2011 kl. 11:24

  Hej, jag tycker att du ska be Kali om en kurs i det här med fotohantering, eller att hon köper en större hårddisk! Nu är ju bilderna så små att man ser inte motiven? Rune ser ut som en lite skolpojke!

 3. Catrineon 08 jan 2011 kl. 13:58

  Hej aina
  Vi sitter på jobbet och kikar hur du har det…
  lat!!??? knappast, trött kvällstid!!?? knappast…
  Vad vi vill ha är en närbild på ”guben” han är alltid på avstånd när du knäpper…

  Hoppas ni har det bra i solen… vi får jobba lite mera när du är ute och flänger men det får vi ta…

  Alla hälsar… Gunnel, Marianne & jag

  Kram Catrine

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera