jan 07 2011

Samtalsämnet på …..

Skrivet av kl. 19:53 i kategorin Allmänt

…..campingen i dag står ett yngre svenskt par med två minderåriga barn för. ”Dramat” började i går afton när de kom körande med en gammal Land Rover, parkerade och började lasta ur bilen ett antal lådor spände upp en lina och hängde ut sängkläder och en del kläder. Med i bilen var barnen, en flicka på fyra år och en grabb sex år gammal, flicka studsade runt som en normal pigg fyraåring men sexåringen satt kvar i bilen. Jag var och diskade när de kom och eftersom de parkerade alldeles bredvid så såg jag  även den lilla pojken, och jag tyckte inte att han såg riktigt så pigg ut. Nu blev de inte kvar så länge utan drog i väg men lämnade kvar det som de lastat ur bilen. Redan då började naturligtvis funderingarna om vad och vilka de var. Nu hade de inte återvänt i morse när campingen vaknade till liv och nu satte verkligen spekulationerna igång. På omvägar fick vi höra att det bland tyskarna spekulerades om de möjligen smitit och att de på något sätt tagit sig in utan lov. Visst var funderingarna bland oss andra också många men vi trodde att det möjligen hänt något med en eventuell husvagn eller min teori om att kanske grabben var sjuk, sjuksköterskesyndromet ni vet. Pappan och flickan kom tillbaks under dagen men med var inte pojken och mamman. Vi satt utanför husbilen och tittade lite förstrött på deras bil när Rune observerar att insuget till motorn var draget upp på taket och utifrån det utgick han från att de kört i ökenmiljö. Vilken tur för detta antagande gav mig möjlighet att stilla min, och andras, nyfikenhet. Jag gick helt kallt över till dom och frågade om de varit i Afrika. Kort resumé av vad jag fick veta, de var på väg till Marocko men grabben hade fått hög feber och börjat krampa så nu låg han på lasarett för observation, trolig utskrivning i morgon men han skall på ca en vecka genomgå ytterligare undersökning med magnetröntgen. Jag kunde efter denna information läcka den vidare för att spridas på campingen. Medge att det är tufft att åka på en ca tre månader lång resa, fyra personer i den bilen, även om man kan förutsätta att de har tält med. Vi är två i en drygt sju meter lång husbil med alla bekvämligheter egentligen och vi funderar om vi inte skulle behöva lite mer ”svängrum”!!!!!

Nu tillbaks till vardagslivet och min lilla värld, fortfarande rätt lat men i dag fick det i alla fall bli en promenad, kortvarianten den med alla gatorna på campingens båda sidor och därefter runt fotbollsplan, tennisplanerna och polisens uppställningsplats för beslagtagna fordon. Vädret slog om mitt på dagen och det tog till att blåsa men blev ordentligt varmt, 21 grader i skuggan, så promenaden blev bitvis i ordentlig motvind, vilket måste räknas som en ökning av prestationen eller jämnar det ut sig på grund av medvind ibland.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Samtalsämnet på …..”

  1. Anders och Birgittaon 08 jan 2011 kl. 09:44

    Det där lät inget kul, verkar lite i våghalsigaste laget. Hoppas nu bara att killen inte är allvarligt sjuk.

  2. Ainaon 08 jan 2011 kl. 10:06

    Nej förhoppningsvis blir grabben utskriven i dag men familjen blir kvar ytterligare ca en vecka i väntan på magnetröntgen. Visst kan man tycka att det är i våghalsigaste laget speciellt efter att man fått indikation på att pojken vid fysisk stress av något slag, t ex feber, är krampbenägen. Dessutom är jag tveksam till om de har möjlighet att kontakta någon om det händer något, är tveksam till om de har mobil t ex.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera