jan 08 2011

Consum, Jysk…..

Skrivet av kl. 21:41 i kategorin Allmänt

……….nu saknas bara Rusta och Ö&B av de affärer jag brukar besöker mest när jag är hemma. De nya bekantskaperna Lidl och Carryforth, är väl att byta mot Maxi då. Må vara hur det vill med det så har vi idag varit till Vinaros och nyss nämnda Carryforth, men hör och häpna jag var aldrig in där, nej jag var på Rusta, Rune skulle köpa en limpistol, vi var också in på byggvaruhuset i samma byggnad där jag gjorde en stor investering i två stickkontakter med flera uttag blev också svart ”silvertejp”. Vi har ju problem med en backspegel som blev skadad av isduschen vi fick från en tradare på vägen ner, för närvarande sitter den väl hjälpligt ihop så tejpen och limpistolen köptes uti falla att något skulle hända. Från Jysk och Vinaros körde vi till Lidl i Benicarlo för att handla mat och därefter hem till Peniscola, tre städer på ca 2,5 mil. Nu ska jag väl ärligt säga att vi aldrig var in i Vinaros för Carryforth ligger visserligen i Vinaros men på gränsen till Benicarlo. De tre städerna avlöser varandra som på ett pärlband så man har dålig pejl på i vilken stad man egentligen är. Efter en snabblunch vid hemkomsten blev det klädbyte till något mindre heltäckande och ut i solen för en skön och slapp eftermiddag och för att ytterligare spä på den röda färgen på våra näsor. Naturligtvis kom jag inte ihåg att köpa solstift i dag heller. Eftersom julen är över och förbipasserande grannar har en tendens att nynna på ”Rudolf med röda mulen” anar jag vad det är som inspirerar dom.

Våra nya grannar och tillika campingens samtalsämne har nu fått sin grabb friskförklarad och utskriven från lasarettet men de har i alla fall beslutat sig för att göra ett uppehåll i resan och bli kvar här åtminstone ett tag till. Nu kunde det väl tyckas vara nog funderingar vad det gäller dessa ungdomar men nej, detta är ingen familj inordnad i fyrkantigheter, för i afton tog familjen en cykeltur och far i huset/bilen företog turen på enhjuling, jag såg inte själv avfärden men har fått den berättas. Jag kan inte säga annat än att har man den färdigheten så är enhjuling ett perfekt fortskaffningsmedel när man har små transportutrymmen.

Har också fått hälsningar från mina fd arbetskamrater genom Catrine, nu är jag pensionär med ett rymligt samvete så jag mår bara bra av att ”flänga” runt har inga problem med dåligt samvete, men jag skulle verkligen vilja unna alla som vill, att få uppleva det jag gör nu med sol och värme och slippa snö och kyla. Men tack till er alla och hör gärna av er med kommentarer, det är väl försent för solstolen nu men i morgon, då sitter jag i den lediga stolen  och njuter i solen. (om det inte regnar som det pratas om).

2 kommentarer

2 kommentarer på “Consum, Jysk…..”

  1. Anders och Birgittaon 09 jan 2011 kl. 09:53

    Ja det verkar vara en annorlunda familj, hade dom tält eller ligger dom i bilen?

  2. Ainaon 09 jan 2011 kl. 10:08

    Hej!
    Ja om det finns ett tält med det vet jag inte men skulle väl tro det. Här på campingen har de så här långt i alla fall legat i bilen. Visst är det en betydligt tuffare familj än jag någonsin har varit men jätte rara och mjuka. Nu har jag bara träffat den 4-åriga flickan som är en typiskt fyra-åring, glad, nyfiken, lite blyg ibland men med mycket spring i benen.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera