jan 09 2011

I dag blev den av…..

Skrivet av kl. 20:37 i kategorin Allmänt

….den längre promenaden, vi tänkte oss in till centrala Peniscola för att kolla om det finns någon affär som säljer cd-skivor så vi kan bränna in en del kort. Rune har som jag sagt problem med sin dator som tömmer allt när han stänger den, det gör att han inte kan tömma kameran på kort men också att alla korten laddas in varje gång han tar nya och laddar över dom till datorn. Det börjar vid det här laget vara en ansenlig mängd kort som åker in och ut ur datorn. Någon sådan affär hittade vi inte men av någon konstig anledning hamnade vi klättrande uppför berget. Nu var det väl inte riktigt så det handlade om bergsbestigning utan vi höll oss till gator men nog så branta sådana som slingrade sig uppför berget. Jag skulle nog vilja kalla den sidan av berget för gräddhyllan utifrån de lyxvillor som finns där. Förutom dessa lyxvillor så tycker jag nog att de som bor där borde betala extra för utsikten och att de troligen aldrig behöver fundera över isiga vägbanor som gör det problematiskt att ta sig upp. Efter att vi skuttat runt som stengetter, dreglat över lyxvillor och utsikt tog vi oss ner till vår normala statusnivå och tillbaks till campingen och husbilen.  I solen utanför bilen insåg vi att egentligen är vi rätt nöjd som det är för vem vill ha ansvar för och kostnaderna för en lyxvilla när man njuter fullt ut lika mycket sittande i solen utanför en rätt ordinär husbil.

Kan också med glädje berätta att nu har även mamma och grabben som blev intagen på sjukhus efter feber och kramper kommit hit till campingen och killen är helt ok som det ser ut och hörs,  men som jag sagt tidigare så är det inte enfamilj som man stoppar in i ett normalt Svenssonfack men tro inte för den skull att de inte är ansvarsfulla och normalt oroliga föräldra när det gäller barnen. För att jag aldrig skulle komma på tanken att göra en så pass äventyrlig och mindre bekväm resa innebär ju inte att det är fel vad de gör, snarare är det väl att betrakta mig som rädd för att gå utanför vardagens inrutningar och bekvämligheter. T ex har jag väl aldrig i min vildaste fantasi tänkt tanken att inta lunch på biltaket, nu har jag ju aldrig haft den typen av bil som de har, men även om varit så är det väl tveksamt. Nej själv intog Rune och jag lunchen prydligt sittande vid bordet och kaffet därefter utomhus i solstolen. Men tack ungdomar för att ni låter oss se andra möjligheter för resandet även om jag nog inte skulle vilja byta med er troligen inte heller våga eller klara av det.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera