jan 11 2011

En pensionärs jet set-liv…..

Skrivet av kl. 20:51 i kategorin Allmänt

 ….kanske man kan kalla det liv vi lever nu, visst är vi här vid medelhavet och njuter av ledighet, tillgång till samma sol som det äkta jet set-folket har vi men sen är nog likheten slut. Inga häftiga partyn, krogsvängar och sena nätter för oss,  nej här är det i säng på kvällen och upp på morgonen, vi lagar vår mat och tvättar vår tvätt själv men den absolut största skillnaden är nog innehållet i våra och deras börsar, och det faktum att jag är pensionär och absolut inte skulle orka med några krogsvängar och det tror jag inte Rune skulle göra heller, nej vi är nog nöjda med det stillsamma jet set-liv vi lever. 

I dag har alltså denna jet set:are, utifrån väderutsikterna,  tvättat på förmiddagen, liksom många av campingens damer gjort (med benäget bistånd av herrarna). Jag tror att jag nästan är unik här eftersom jag varken har tvättmaskin eller centrifug vilket de flesta verkar ha. Tvättmaskinen finns av två typer vad jag har förstått, en som är manuell och en som är elektrisk. Den manuella består av en trumma som man fyller med önskad vattenmängd och kläder varefter man snurrar trumman runt under en ganska lång tid, troligen beroende på vad man tvättar. Det är här mannen kommer in i bilden, han skall i olika kärl, hinkar eller större vattenflaskor hämta varmt vatten i servicehuset dessutom är han att räkna som den som skall driva trumman runt. Den andra typen har en elektrisk motor som driver trumman men även här är mannen varmvattenleverantör eftersom ingen av maskinerna värmer vatten själv, ofta transporteras vattnet av cyklande herrar så i dag har det varit mycket cykeltrafik förbi oss. Själv handtvättar jag alltså och det tycker jag fungerar utmärkt, det som ska tvättas och jag transporterar oss till varmvattnet och tvättbaljorna i servicehuset, som centrifug använder jag Rune, vi tar i var sin ända på t ex påslakan och så vrider vi med förenade krafter ur vattnet, vanliga kläder klarar jag faktiskt själv. Eftermiddagen har som vi gjort de senaste dagarna tillbringats i solen, en helt underbar dag i dag igen, plus 22-23 grader i skuggan och vind som fläktade lagom så att tvätten torkade och så att vi orkade sitta i solen. Nu kl 20.00 är det fortfarande 17,5 grader. Enligt lokala väderrapportörer här på campingen så kommer dagens väder att bestå åtminstone veckan ut, hörs bra tycker jag.

2 kommentarer

2 kommentarer på “En pensionärs jet set-liv…..”

 1. Gunnaron 11 jan 2011 kl. 21:04

  Men ser man på…nu funkar det!!!
  Säger bara det njuuuuuuuuuut, här hemma har det inte varit speciellt kul i helgen.
  En massa snö och dessutom massor av strömavbrott..från Holmsvattnet Svarttjärn Vallen..i fredags 7 timmar
  Han precis koka middan i stugan innan strömmen försvann igen…
  Men that´s life
  Landet har ändå sin charm!!!

  Sköt om er…det gör vi oxå!!!

 2. Ainaon 11 jan 2011 kl. 21:25

  Jag lovar att jag njuter, faktiskt så mycket att jag nästan skäms, men bara nästan. Jovisst har landet sin charm har jag förstått av andra men för min del gäller det sommartid inte vinter.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera