jan 12 2011

I dag blev det….

Skrivet av kl. 21:09 i kategorin Allmänt

 

…..gamla stan, borgen och det i dag öppna museet. Vi ställer sig samma fråga som tidigare, hur i hela friden har man kunnat bygga dessa borgar som byggdes och hur mycket kostade det i människor och djur, kan tänka mig åsnor var de djur som fick slita  mest. Att gå omkring inne i borgen och föreställa sig hur det varit att bo där var i och för sig intressant och dessutom var det uppsatt information utanför många av rummen och salarna men informationen naturligtvis inte på svenska men den fanns även på engelska så en del kunde man väl läsa sig till. Tyvärr fanns det ingen bra karta över borgen eller åtminstoen inte en karta som jag skulle vilja ha. Får jag tag i en sådan så får det bli ett besök till med den i handen dessutom ska jag försöka hitta med information om vilka som ursprungligen byggde borgen, om en av de senare härskarna, Papa de Luna Benedictus XIII, finns en hel del att läsa men vad jag förstår så har han inte så mycket med själva byggandet att göra, nej ursprungsbyggherrarn var nog tempelriddarna men jag får söka vidare, även då söka efter en karta av själva borgen. Kan väl säga att mycket trappor var det och vissa var ytterst smala men med höga trappsteg,  några bredare madammer och herrar hade nog svår att ta sig uppför dom men å andra sidan med den motion de måste ha fått för att kila runt i de trapporna så är de väl riskfritt att de blev breda över baken. Även om det ser ut som jag fastnat i trappen eller går på alla fyra så är det fel jag började nämligen misstänka att trappen skulle sluta mot en vägg och jag ville bara kolla att det inte var så genom att sträcka mig fram , nu gjorde den inte det denna gång men det har hänt tidigare. De som en gång i tiden bodde i borgen kan då inte klaga på utsikten även om de naturligtvis inte såg det vi nu ser, nämligen både gamla stans gytter av tak och den nyare delen längs stranden och upp mot bergen. Att ta sig runt i borgen tog ett par timmar dessutom skulle vi förbi den ”kinesaffären” för att köpa två proppar till diskhoarna, en till oss och en till marockofararna. Vi gick från husbilen vid elva-tiden utan att äta lunch och nu började klockan vara fram emot två så vi beslutade oss för att äta på Pensionista, men, snopet det var stängt. Det fick bli en helt igenom kinesisk suport i dag först kinaaffären och sen kinarestaurangen. 

Våra unga campinggrannar, marockofararnas två barn brukar komma och prata en stund ibland, så även i dag. Tösen visade stolt upp den nya skorna hon fått i dag och dessutom solglasögonen som hon fick i går, de med speglande glas, även grabben hade fått nya solglasögon men med vanligt glas för som han sa, solglasögon behöver man, de nya rosa foppaskorna han fått tror jag han var mindre stolt över. Barn har tack och lov inte samma behov av bekvämligheter i sin vardag som vi gråskallar det är då säkert för han kunde inte riktigt förstå varför Rune köpte en husbil i stället för en bil som man kunde köra i lera med, det hade i alla fall hans pappa köpt och testat, jag hörde inte vad Rune svarade men tydligen hade det något med ålder att göra och jag kan gissa vad, men grabben var i alla fall nöjd och kommenterade endast svaret med ”jaha”.

2 kommentarer

2 kommentarer på “I dag blev det….”

  1. Tommyon 13 jan 2011 kl. 19:50

    Tänker på din kommentar om åsnorna som fick dra dom ”tyngsta lassen” uppför, men hur tusan tog dom sig förbi hindret i trappen?

  2. Ainaon 13 jan 2011 kl. 20:14

    Du vet ju Tommy, åsnor räknas ju inte till de smartaste, de förstod nog aldrig att det var trappor de trodde nog bara att det var en ovanligt svårframkommlig väg.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera