jan 13 2011

I går hände det…..

Skrivet av kl. 20:07 i kategorin Allmänt

….som aldrig har hänt tidigare, jag blev attackerad bakifrån. Det hela hände när vi var på väg hem från besöket på museet, vi måste då passera förbi kanalen som går genom staden. På ömse sidor om kanalen finns ett parkliknande grönområde och där fanns han, jag såg redan när vi nalkades att han inte var trevlig och jag sa till Rune att jag var rädd att han skulle bli bråkig. Nu trodde väl inte Rune att det var några problem men jag höll ett vakande öga på honom och tur var väl det. Som vi passerat steg han upp och kom hastigt efter oss och han var helt klart inriktad på mig, jag har aldrig tidigare, vad jag vet, sparkat någon i självförsvar men jag kunde inte se att det fanns något annat alternativ, han var helt klart oemottaglig för argument, den dumma gåsen. När en gås ser ut så där,  halsen, huvud och näbb styvt pekande mot himlen som en riddares lans innan han sporrar hästen och anfaller så anar jag oråd, och som jag sa, när vi passerade fällde han lansen och med stelt framåtsträckt hals och halvöppen näbb gick han snattrande till anfall. Jag var tvungen att sparka honom för att freda mig men ville ju inte skada honom, det var rätt lama sparkar så han blev inte avskräckt utan upprepade angreppet ytterligare några gånger innan han tydligen tyckte att han gjort sitt. Så här efteråt undrar jag om han ville imponera på de två damerna som fanns i hans sällskap. Till saken hör att jag var barbent från knäna och ner och jag vet att gäss ger ordentliga tjuvnyp. 

Efter gårdagens trauma så har jag i dag vilat ut i solen utanför husbilen. Det är inte klokt vad solen kan trolla bort alla behov arbete man är så nöjd med att bara njuta hålla i ett korsord som man skriver ett ord i då och då, prata med passerande och bara slöa. Dagens motionsrunda blev den lätt utökade kortvarianten, campingens alla gator och i stället för idrottsplatsen så blev det en något längre tur runt en del hyreshus, hotell och strandpromenaden hem.

3 kommentarer

3 kommentarer på “I går hände det…..”

 1. Gunnaron 13 jan 2011 kl. 22:42

  Vad har hänt? Det funkar tydligen även nu med kommentarer!!!
  Kan inte vara lätt att vara gås då du finns i närheten…hahahaha
  Ni verkar njuta utav av bara den…
  Men det ska man oxå som pensionär!!!

  Här hemma har det inte vara nån direkt ”sommar”
  8-11 gr kallt , snö och lite kallblåst…finns skönare väder!!

  Men ett glädjeämne: AIK slog Frölunda ikväll med 5-4.

  Ha det nu riktigt gott!!!

 2. Tommyon 14 jan 2011 kl. 17:59

  Hej, var försiktig med sparkandet! Det kan vara en spanjor som vill ha hjälp upp på fötterna igen?
  Känner en viss avundsjuka på Er, men tror ni att ni någonsin kommer att vilja göra något mera som kan liknas med arbete?
  Våran position: http:/maps.google.commaps?q=63,824993,2020,257802
  Där är vi! Skicka mig ett sms om du lyckas lura ut vart vi är?

 3. Anders och Birgittaon 15 jan 2011 kl. 09:27

  Vilken liten rackare, han skulle nog, som du själv skriver, imponera på tjejerna.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera