jan 17 2011

Dagens promenad….

Skrivet av kl. 20:41 i kategorin Allmänt

…blev av som planerat. Morgonen började lite hotfullt vad det gäller vädret, såg rätt regnlikt ut faktiskt men kaxig som man är ”lovade” jag mina tvättande grannar, Marockofararna, att det skulle bli sol och lite vind. Vi, Rune och jag, hade en del ärenden till stan bl a till turistinformation för att höra oss för om den omtalade ceremonin med djur skulle gå av stapeln i helgen enligt det senaste budet vi fått. Killen på informationen är väl inte något språkgeni när det gäller engelska i alla fall, han började med att ta fram en karta över Peniscola med omnejd, ritade en cirkel på ett område väster om stan och när jag frågade om tidpunkt så blev han som ett frågetecken, för den frågan förstod han inte. Det var bara att försöka ställa frågan på något annat sätt och efter många omformulering av frågan så förstod han mig. Han blev  jätteglad och visade på en broschyr att evenemanget skulle börja i april och sedan tydligen pågå hela turistsäsongen. Nu var jag beredd att ge upp men envis som jag är gjorde jag ett försök till med både ord och gester och nu förstod han vad jag menade och jag kan lova att han blev lycklig, plockade fram ett nytt papper, ett A4- ark och formligen sprutade ut information på spanska, det mest förunderliga var att jag förstod en del av vad han sa, en förklaring om något helgon och, dessutom jag kom på mig men att också svara honom på spanska, i och för sig bara med ”si, si” och ”gracias”.  Efter den persen blev det en tur ner till hamnen och Pensionista för ett akut toabesök och sedan vidare till marknaden. Vid det här laget hade solen naturligtvis tagit sig igenom molnen så det var bara att börja ta av sig för att inte gå för varm. För att komma till marknaden och Consum var vi tvungen att passera förbi min antagonist, gåsen. Naturligtvis var han där med sina damer men i dag hade han fullt upp med att briljera med att stå på ett ben.

 Efter en snabbis på marknaden, som förresten var på väg att avslutas, blev det Consum och en del småsaker och dessutom han vi med lite frukt och grönsaker från grönsaksmarknaden, ca ett och ett halvt  kg apelsiner, fem stora tomater och två stora gula paprikor för ca 1½ euro, inte mycket att klaga på eller hur. I det här läget drabbades vi av plötslig hunger så det var bara att försöka ta sig tillbaks till Pensionista innan vi skulle för förgås av svält, måste erkänna att risken var väl inte överhängande men vi hade båda kollat maten när vi var förbi tidigare och den var lockande. Vi var alltså tvungen att åter igen passera herr Gås och nu stod han stadigt på sina ben och visst sa han några väl valda ord till mig när vi passerade men för säkerhets skull gick vi mitt i gatan. Efter maten, som smakade precis så bra som vi hoppades, gick vi ner till fiskehamnen för att kolla nationaliteten på husbilarna som stod på asfaltplanen, 12 bilar tror jag det var men ingen svensk. Efter ytterligare kort av borgen och berget på andra sidan, det med lyxvillorna drog vi hemåt, Rune med ”dramaten” och jag bara med utan större ansvar för mattransporten.

.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera