jan 18 2011

I dag blev det…

Skrivet av kl. 22:19 i kategorin Allmänt

…en tur till Eroski eftersom vi inte varit dit tidigare, inte heller Rune har det under tidigare vintrar här. Vi var egentligen på väg till Carrefour för inköp av bl a CD-skivor. Det börjar vara behov av att flytta över korten från datorn, särskilt från Runes, den har nämligen bestämt sig för att radera alla filer när han stänger av den. Vi kör ju husbilen så stora parkeringar ligger bra till hos oss och Eroskis parkering var mycket stor. I köpcentrat fanns flera butiker bl a Miro som bl a säljer datorer och datatillbehör, alltså CD-skivor. Att hitta ingången till själva affären Eroski var inte helt lätt men naturligtvis hittade jag den, man kan säga att jag har näsa för den typen av stormarknader och affärer. Man kan väl säga att ingången fanns efter en inomhusgata, med ett antal affärer och även ett par snabbmat-serveringar. Nu till affären Eroski, den var enorm, och jag menar verkligen enorm. Vill påstå att där fanns nog det mesta man behöver förutom bilar och bostäder. Vitvaror, TV, hushållsmaskiner, kläder, böcker cyklar,  och naturligtvis mat…i massor. Vem i hela friden ska äta all denna mat, går väl bra med torrfoder och konserver men färskvarorna, det enda som saknades i affären var en mycket väsentlig sak, nämligen KUNDER, i detta enorma hav av mat var vi nog inte mer än 8-10 personer. Det fanns alltså varor från knappnålar till cyklar och i princip allt däremellan men jag måste också nämna vin och spritavdelningen, nu är jag inte någon expert på dessa butiker men de jag besökt har nog svårt att stå sig i konkurensen. Intrycket jag får är att spanjorer är inte ett särskilt nyktert folk för just vin, öl och spritavdelningarna är rätt väl tilltagna i alla affärer, Consum inget undantag.

En kommentar

En kommentar på “I dag blev det…”

 1. Gunnaron 18 jan 2011 kl. 22:45

  Träffade en fransman för nått år sen i ”fjloolträsk” som var något bekymrad över vårt kaffeintag.. men mer orolig för sina landsmäns vinintag istället för kaffe.
  Han sa att då vi tog en kopp kaffe så tog fransmännen (inkl. långtradarchaffisarna) ett glas vin!!! spelade ingen roll om det var förmidag eller eftermiddag!!!!!!!!!!!!!!!

  Kulturen skifftar tydligen!!!

  Så är inte förvånad över den spanska…

  Bara att vänja sig…!!!

  Ha det så gott!!!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera