jan 21 2011

Man lär något nytt….

Skrivet av kl. 22:39 i kategorin Allmänt

…..varje dag,  åtminstone jag om min dator. Jag har nu upptäckt att den lilla rackaren kan spanska, t ex om jag skriver av någon spansk text och trycker på ett par ställen så vips har den översatt texten, inte illa eller hur? Den har bl a översatt det info jag fick från turistinformationen om helgens evenemang. Visserligen hoppar den över viss info eller ersätter den med ett annat ord, t ex så ska det tändas grilleldar och man kan för en euro köpa grillad korv och ett glas vin men enligt översättningen blir det en korv och en korv så det blir väl att ta vinet med sig. Det är på lördag kväll, på söndag blir det upp tidigt och gå i mässan för att sedan övervara när alla djur, från hästar och åsnor till betydligt mindre djur,  hundar, katter, kaniner och ännu mindre blir välsignade utanför kyrkan. Detta sker uppe i gamla stan i kyrkan utanför borgen, djuren har då tågat från samlingen nere i stan uppför den branta gatan. Rune som sett detta tidigare talade om att det är så svårt för hästarna på de halkiga stenarna att det måste sandas, det ni här sandas det inte på grund av is utan på grund av sten????

Vi blev i dag tillfrågade om vi ville gå med och äta i restaurangen här på campingen, naturligtvis ville vi det. Det visade sig att en av deltagarna fyllde år i dag. Vi skulle troligen aldrig ha fattat det om inte en av gästerna på serveringen började sjunga Happy birthday to you. Det visade sig att året före när han fyllde år var denna person på samma ställe som ”fylleristen” och kände igen honom och KOM IHÅG DET, gissa om jag skäms jag som inte ens kommer i håg namn även om jag träffat personerna i fråga både tre och fyra gånger, tack och lov brukar jag känna igen dom, men komma ihåg namn och födelsedagar det är jag inte bra på, inte ens mina anhörigas födelsedagar. Maten var bra och väl tilltagen dessutom ingick en halv flaska vin till varje portion. Eftersom jag fortfarande bara är på inskolning vad det gäller vin, vilket betyder i nuläge 1-2 delar rosévin och 8-9 delar Sprite dricka, på öl har jag avancerat betydligt längre så där är det 50-50, hälften öl och hälften Sprite som gäller, detta efter ett drygt 20-talet träningstillfällen i Turkiet. Så från den normala mängden vin till en halv flaska vitt vin, vi var bara två som drack vitt vin övriga rött, kan resultatet bara bli ett, nämligen närmare två timmars middagssömn när vi kom hem till bilen. Det var i alla fall trevligt att bli tillfrågad om vi ville delta och att stifta dessa nya bekantskaper men naturligtvis får jag skämmas, det är ju det här men namn och mitt minne som jag sa. Jag hoppas att jag får fler tillfällen att lära mig namnet på dessa mina nya vänner.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera