jan 22 2011

Så är det då…..

Skrivet av kl. 12:01 i kategorin Allmänt

….lördag igen och ytterligare en helg med religiöst jippo på stan. Det börjar i kväll med en djurparad genom staden och därefter tändning av grillbål och försäljning av grillad korv och ett glas vin, men efter gårdagens utsvävning med mat och vin får väl jag ta en ”vit” dag, kvällen avslutas med folkdans, det ser jag verkligen fram mot. Tyvärr blir det väl så mörkt att det inte går att filma. I morgon blir det alltså mässan i kyrkan och därefter välsignelse av djuren som i parad går upp till kyrkan, allt detta på grund av ett helgon, Sant Antonius, naturligtvis ingen vi är bekant med från vår breddgrad och religion.

Nu har vi våren på gång här, åtminstone utifrån våra bedömningar när det gäller vårblommor, här på campingen har det under ett par veckor varit vårlökar på gång och nu har en del narcisser börjat blomma. Visserligen har vi inte lika varmt som det varit en tid men i solen blir det varmt och vårlökar är dessutom ett tufft släkte, även här antar jag. Hemma händer det ofta att dom får klara av både nysnö och minusgrader under natten och den risken tror jag inte är överhängande här.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera