jan 23 2011

Sant Antonius och djuren

Skrivet av kl. 20:34 i kategorin Allmänt

Den här helgen har gått i djurens tecken. Det började på lördag kväll med en parad av hästar genom staden och därefter tändandet av ett stort bål och även möjlighet till grillning av korv som man kunde köpa. För en euro fick man en påse med en baguette, en ordentlig skiva sidfläsk, två korvar som jag inte riktigt vet vad jag ska kalla men de liknade mest en smal köttkorv med ganska grovmalet innehåll och så två korvar av ytterst obestämd härkomst men mörka i skinnet var de i alla fall. Naturligtvis köpte vi var sin påse men grillade inte i går utan det fick bli dagens överraskning Fläsket var helt ok smakande som vilken svensk gris som helst, de smala korvarna var det inte heller något fel på men de av obestämd härkomst kan jag väl säga är fortfarande obekant för mig trots att jag försiktigt smakade på innehållet i korvarna. Varför jag säger ”innehållet” är för att efter stekningen, eller försök till stekning av dessa korvar kan ingen med vetskap om hur korv bör se ut, rent exteriört alltså, kalla detta korvar. Korvarnas innehåll expanderade under stekningen så dessa sprack och ut vällde en mörk massa som dessutom gärna sprätte ut ur stekpannan. Smaken då, nja smaken var lika odefinierbar som korvarnas härkomst, inte dålig men inte heller något som vi, Rune och jag, tyckte var någon hit, så det fick bli soporna.

I dag skulle så djur av olika slag välsignas uppe i en kyrka i gamla stan, och detta redan på förmiddagen strax före kl elva enligt den skriftliga information vi fått, naturligtvis stämde inte den tiden utan det blev ungefär en timme senare. Rune som varit med om detta tidigare har berättat för mig om hur det gick till den gången, men då var det på kvällstid så att få se det i dagsljus var nytt även för honom, och jag har av naturliga själ aldrig varit med om något liknande så jag såg verkligen fram emot detta. De hästar som var med i paraden kvällen före skulle naturligtvis vara med men dessutom en hel del andra djur. För att hästarna skulle kunna ta sig upp till kyrkan så var de branta gatorna sandade,som jag berättat om tidigare, för jag kan lova att dessa gator, även om de är stenbelagda, så är de mycket halkiga, dessutom drog hästarna både på vagnar och ryttare för att inte tala om de seltyg och annan utsmyckning de hade. Förutom hästar och åsnor var det djur allt från hundar till mini sköldpaddor, ja till och med kom en dam med ett mini, mini akvarium med några svärdbärare, däremot inga kor, får, getter eller höns, men burfåglar fanns det i alla fall rätt gott om.

På väg upp till kyrkan mötte vi ambulansen på väg ner, och en sak är säker, ambulansförare i Peniscola kan inte vara ett drömyrke för alla, åtminstone inte för undertecknad, eller vad säger ni om den här situationen?

3 kommentarer

3 kommentarer på “Sant Antonius och djuren”

 1. Gunnaron 23 jan 2011 kl. 21:52

  Häftiga upplevelser ni är med om…
  Snacka om att berika livet!
  TutTut-bilen har det inte lätt!!!
  Här vankas det snart ”klinikfest” …i febr. bara så du vet…
  Här hemma avlöser strömavbrotten sig ..speciellt i Vallen
  I Fredax ca 2 timmar…man undrar va fan Ske Kraft sysslar med…
  Jo en sak vet jag…skicka ut räkningar kan dom!!

  Ha det nu så skööönt!!!

 2. Ainaon 23 jan 2011 kl. 22:07

  Jo, nog är det ganska så olikt vad man är van vid, men en sak är sig likt även om jag är här och det är Ske-Krafts räkningar, dom kommer man inte undan. Man snackar om att lagens arm är lång….men det är ingenting mot Ske-Krafts.

 3. Anders och Birgittaon 24 jan 2011 kl. 09:06

  Kul med lite annorlunda upplevelser. Det såg verkligen trångt ut för ambulansen.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera