jan 25 2011

Nej inte i dag heller…

Skrivet av kl. 19:31 i kategorin Allmänt

 …blev det någon längre promenad. Campingen upp och ner gata för gata och sedan den numera obligatoriska utökningen av rundan utanför campingen. Eftersom jag har sagt att det är en ”fuskmotionering” vi gör har jag i dag kollat på ett ungefär hur långt vi går. I tid är det enkelt att kolla så det visste jag promenaden tar ca 1 timme om vi inte stannar och pratar mer än något ord med någon men hur långt det blir hade jag ingen uppfattning om, men nu vet jag, i alla fall på ett ungefär och jag må säga att jag blev förvånad att det kunde bli så pass lång sträcka, minst 5 km ment troligen närmare 6 km. Tiden 1 timma stämmer väl ganska bra mot den sträckan och den fart vi har. Nu är det lätt att gå där vi går, inga backar slätt och fint att gå på så det är inga problem att hålla ett jämt och bra tempo. I morgon blir det i alla fall Consum, skulle jag tro…..men osvuret är bäst.

Natten mot i dag var kall, rejält kall, minus 4 grader sa en man här på campingen, nu är väl nattemperaturen något jag inte har några bekymmer med, för på natten sover jag och vi har varmt och skönt i bilen. I morse när vi kom ut var vattnet fruset i diskhoarna på respektive tomt. Två av våra grannar hade tydligen låtet det droppa från kranen och detta droppande hade lett till att det var en ispelare mellan kranen och diskhons botten, rätt spektakulärt som ni kan se på kortet här under. Men med solens hjälp så blev inte ispelarna så gamla och min kran, som naturligtvis också frusit, började leverera vatten. Natten var kall men dagen med en varm sol har varit skön som vanligt.

4 kommentarer

4 kommentarer på “Nej inte i dag heller…”

 1. Gunnaron 25 jan 2011 kl. 19:41

  Nema problemas..hemma hos oss i staaan är det just nu -24!!!
  men efter en underbar middag med suovas går det att överleva….

 2. Ainaon 25 jan 2011 kl. 20:02

  Och vi tycker vi har kallt….plus 7 grader så vi håller oss inne. Är det inte dags att dra på lite värme i Skellefteå så det blir vår någon gång. Vad sysslar Ske-Kraft med egentligen…..skryter om att de värmer Skellefteå, jag synar.

 3. Anders och Birgittaon 26 jan 2011 kl. 09:38

  Smidigt med egen diskho och vatten vid tomten, men å andra sidan kan det ju vara kul att gå iväg och diska och få en pratstund under tiden med grannar.
  Ha det bra och hoppas att det snart blir varmare.

 4. Ainaon 26 jan 2011 kl. 09:55

  Anders och Birgitta.
  Håller med om att det är smidigt med en disko vid tomten, men att jag kallar det disko är väl inte riktigt rätt. Jag borde nog kalla den ”grovdisk- och ursköljningsho”. Det finns bara kallt vatten där så vad man använder den till är väl att fylla vatten i bilen och som jag sa grovdiska, ja du vet, när man bara behöver lite ”snabbvatten” till olika saker. Diskningen går jag till servicehuset och gör för där finns varmvatten, hur mycket och varmt som helst, och dessutom gemenskapen. Vi förstår väl inte alltid varandras språk men som jag sagt tidigare, skrattet är internationellt.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera