jan 29 2011

Den gamle och havet…..

Skrivet av kl. 17:47 i kategorin Allmänt

…..skulle jag ha kunnat skriva men tyvärr har han, Hemingway hunnit före.  Jag måste väl även i ärlighetens namn erkänna att han är den som med all rätt fått utmärkelser för sitt skrivande, men jag tror nog att jag kanske älskar havet lika mycket som han och speciellt detta hav. Efter snart två månader och nästan dagliga promenader vid havet är det lika ”nytt” för mig varje gång, detta hav och denna himmel som hela tiden samverkar till ständiga förändringar, jag får aldrig nog tror jag. Skulle jag mot all förmodan tröttna på havet så finns gamla stan, Borgen och för all del även den nyare delen av stan kvar, men tillbaks till havet kommer jag alltid, om inte annat som badare under sommarmånaderna.

    Efter två regndagar så har vi idag uppehåll och sol under större tiden av dagen så det blev promenad ner till stan och Consum. Inga större inköp var på inköpslistan men det är otroligt vad man lyckas plocka med sig hem än då. På  måsarnas dagliga lunchmöte var  deltagarantalet som vanligt stort och ordföranden hade också som vanligt allt under kontroll, till och med duvorna på åhörarplats var koncentrerat uppmärksam på mötet.

I kväll blir det uteliv med ett antal andra partysugna svenskar. Nu är väl party att ta till eller åtminstone inte det som gemene man kallar party men vi ska träffas och gå till en närbelägen kinarestaurang för att äta. Och för mig är en trevlig kväll med nya och gamla vänner att likna med ett party. Med min party-erfarenhet kräver jag inte mer för att bli fullt nöjd.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Den gamle och havet…..”

 1. Solveigon 29 jan 2011 kl. 18:06

  Havet för mig har alltid inneburit härliga dagar. Tidigare i mitt liv med segling nu med utsikten från land ofta från mitt hus i Halland. Får lov att säga att det är roligt att träffa trevliga människor på resa, som nu i Peniscola.

 2. Gunnaron 29 jan 2011 kl. 19:46

  bara att njuta av tillvaron…det gör vi= jag och näst yngste sonen Johan här i stugan…. har fått igång skotern och dom vita vidderna är vidöppna för oss,…
  säger bara det här i Vallen njuter vi av tillvaron med en kokhet spis och en avslappnande grogg …snacka om livskvalitè….

 3. Gunnaron 29 jan 2011 kl. 19:48

  och passerade ett snövitt Svartjärn….ska bara meddela att vintern fortfarande råder…

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera