jan 30 2011

Vilken näst intill……

Skrivet av kl. 22:31 i kategorin Allmänt

I väntan på bussen...

….perfekt dag det har varit och fortfarande är. Dagen har varit övervägande solig så det blev kronärtskockans dag i Benicarlo. Ett gemensamt beslut togs när vi var på kinarestaurangen i går att vi skulle ta bussen kl 11.45  in till Benicarlo, ett beslut som faktiskt de flesta stod fast vid och mötte upp vid bussen, några hade visserligen redan i går meddelat att de skulle cykla dit. Jag har bara varit till Lidl i Benicarlo tidigare eller passerat genom med husbilen så det här var mitt första egentliga besök i staden. Kan väl som en parentes infoga att det är väldigt mycket som jag har osett i denna region och har det tagit två månader att utforska Peniscola, och jag är inte klar på långa vägar ännu, hur lång tid kommer det inta att ta att lära känna Benicarlo som är en betydligt större stad, tack och lov så finns det ingen borg här som jag måste utforska, men den ”resan” får jag återkomma till senare, nu var det alltså kronärtskockan det gällde. Naturligtvis var det det vanliga marknadsjippot med försäljning en del lokala alster, t ex ost, olika charkprodukter, kryddor men även smycken och en smed som på ort och ställe tillverkade bl a ljusstakar och även en krukmakare som visade hur man drejar. För barnen fanns gamla hederliga slänggungor och en gunga i form av ett litet piratskepp. Men huvudatraktionen för allmänheten är nog möjligheten att mot sex euro få en tallrik och gå runt bland ett större antal matställen och smaka på olika maträtter. Nu var inte detta riktigt som jag trodde utan dessa sex euro gav mig möjlighet att testa fyra olika rätter jag hade väl inbillat mig att man kunde få små smakbitar av alla rätterna som serverades där. Jag har ingen aning om hur många olika rätter det var frågan om men att det var både efterrätter, bakverk och rena maträtter av olika slag det såg jag. Vi testade alltså inte som ni förstår, dels för att det var så otroligt mycket folk, kön för att få betala och få sin tallrik var garanterat minst femtio meter, och dels för att jag inte hade en aning om vad jag skulle testa. Det finns också en mer, som jag tror i alla fall, seriös del för restaurangerna i Benicarlo som innebär att olika restaurangen dukar upp sina produkter och rätter på ett så vackert och inbjudanden sätt som de förmår. Om det är någon form av tävling kan jag inte svara på men att det defilerar prominenta herrar och damer förbi borden och antar jag, gör någon form av bedömning och uttalande.
Vi hade tänkt gå in på det stora varuhuset Mercadona där jag aldrig varit på grund av att det finns väldigt liten möjlighet att parkera husbilen i närheten. Men tydligen så är denna dag, kronärtskockans dag, någon form av lokal högtidsdag, och alla affärer var stängda även alltså varuhus och stormarknader, när är det så i Sverige, aldrig vad jag vet. I stället för att hoppa på bussen vid torget där vi stannade beslutade vi oss, Rune och jag, att göra bort dagens ”motionspromenad” så vi drog iväg mot Peniscola. Det var ca en halvtimme kvar innan bussen skulle gå så vi tänkte oss att gå till nästa hållplats, men se det han vi inte. När vi var ca 50 m från hållplatsen passerade bussen. Beslutet var att antingen vänta på bussen där vi stod eller chansa på att hinna till nästa hållplats, det var frågan om ytterligare ca 30 min. Vi chansade och han gott kan jag säga. Jag hade vid det här laget fått ordentlig huvudvärk men antog att det berodde på för lite kaffe, alltså abstinens, en företeelse som jag är välbekant med från mitt jobb, även om det då inte berott på brist på kaffe utan mer en överkonsumtion ”brända och destillerade drycker” eller andra droger. Men så var till min glädje inte fallet, det var alltså inte kaffebrist förorsakade huvudvärken, utan i  stället det som  gjort min dag till en närmast perfekt dag, det började regna relativt ordentligt, blåsten ökade och… DET BÖRJADE ÅSKA…..äntligen! Visserligen några timmar för tidigt eftersom jag gärna ser att det är på natten, men man kan väl inte få allt.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Vilken näst intill……”

 1. Catrineon 30 jan 2011 kl. 23:17

  Hej Aina
  har varit och läst vad du pysslar på med…
  Jag har en Aina-vecka på jobbet i veckan.
  jobbar 5 nätter… lite tungt men det kommer att gå…
  Ser att ni njuter o har det bra…
  fortsätt med det…
  kramar Catrine

 2. Ainaon 30 jan 2011 kl. 23:52

  Skönt veta att du har axlat min fallna mantel, 5 nätter är tungt men skönt när det är gjort. Men jag blandade aldrig dag och natt för det är i mitt och även forskningens tycke förkastligt eftersom ni har alldeles för lite vilotid mellan jobbperioderna. Ja här är det helt underbart inga femnätters pass här inte,inga pass alls vill jag påstå. Kram/Aina

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera