jan 31 2011

Måndag och det innebär….

Skrivet av kl. 23:29 i kategorin Allmänt

 ……som vanligt marknad i Peniscola, men förra veckans besökte vi inte marknaden, mycket på grund av en ganska stor portion lathet och att vi inte hade några behov av handla mat, vi brukar kombinera marknadsbesöket med mat inköp på Consum.  Den helgens flängande runt i stan både lördag kväll och större delen av söndag för att bevista välsignelsen av djur satte sina spår. Trots att vi var i Benicarlo i går och flängde runt där så kändes det som det fanns ett behov av att röra på sig så att gå till marknaden kändes som ett bra promenadmål. Några direkta inköpsbehov hade vi inte, varken på marknaden eller på Consum, eventuellt kunde lite frukt eller grönsaker bli aktuellt på marknaden. Nu blev det inget ätbart utan en lite längre kofta åt mig, riktigt snygg och skön i mitt tycke, och till ett rätt hyfsat pris, 9 euro, Consum däremot fick bli helt utan besök i dag. Vi tog en tur ner till fiskehamnen och kunde konstatera att det stod rätt många husbilar på asfaltplanen där, övervägande spanska ekipage. I dag hade måsarna uteslutit lunchmötet vid Consum, kanske på grund av marknaden störde mötet, så i stället hade dom beach-party. På väg ner till hamnen passerade vi en av stans parkeringar och såg då denna bil. Jag har förundrats över spanjorernas lugn och tolerans i trafiken men nog undrar jag vad ägaren till denna bil säger när han kommer för att hämta den. 

På vägen hem tog vi en paus på Pensionista, där vi för övrigt träffade bekanta från campingen och fick oss en pratstund. Det blev alltså en ganska bra promenad i dag men vi har trots det tagit en promenad här på campingen, alla gatorna på båda sidor dock inte den utökade versionen med idrottsplatsen och skolan, den här promenaden var nog inte för att det kändes som ett behov utifrån motion utan nog mer utifrån nyfikenhet för att se om det kommit någon mer från Sverige.

Måsarnas måndagsbeach-party.....

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera