feb 10 2011

I dag, dagen efter…..

Skrivet av kl. 00:33 i kategorin Allmänt

Efter frisering, betydligt stramare, men ännu kvar lite bus.

Före frisering, lite ungdomligt busig

……gårdagens utflykt har varit en lugn dag, i stort sett fri från aktiviteter. Visserligen startade jag dagen med att tvätta bl a sängkläder, påslakan, örngott och underlakan en del trosor och kalsonger fick också åka med. Här är tvättdagarna rena nostalgi-trippen, kvällen före tvättdag blötlägger jag tvätten men däremot kokar jag inte tvätten på gammalt vis i en stor vedeldad kopparkokare, inte heller sköljde jag tvätten genom att stöta den i en stor träbalja, nej fullt så nostalgiskt är det inte, dessutom har jag aldrig själv tvättat på det viset men jag mins det från det att jag var barn, min mamma och tanterna i grannskapet tvättade sin vittvätt på det sättet sommartid. Nu var det väl inte heller vittvätt det var frågan om i mitt fall utan mönstrade sängkläder. Alltså blötläggning kvällen före och handtvätt, urvridning tvättdagen och därefter släthängning på sträck, ingen centrifugering ingen torktumlare. Rätt kul egentligen så länge det handlar om ett påslakan, ett underlakan, några örngott och några trosor och kalsonger, tror inte att jag skulle tycka det var lika nostalgiskt om det handlade om betydligt större bykar. Efter det, ingenting framtill matlagning och diskning, förutom ett skypesamtal med en av mina vänne hemma som fyller år i dag eller i morgon, hennes mor och prästen var visst inte riktigt överens om när hon var född, därav två datum för födelsedagen. Efter det har kvällen gått åt till en mental kamp (åtminstone frånmin sida) med datorn och då i första hand hotmail. Kan nog säga att kampen slutade med remi, som för schackspelare när deras mentala kamp slutar oavgjort, ingen av oss fick full kontroll över den andra, åtminstone inte jag över datorn.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera