feb 11 2011

Min dator och jag…..

Skrivet av kl. 22:14 i kategorin Allmänt

….en hjärnornas kamp. Varför har den små, små chips som innehåller allt och mycket mer och som dessutom kan minnas allt medan min hjärna tydligen är belagd med teflon, ingen av vikt och värde fastnar. Den uppkoppling vi har här är normalt inte så pålitlig, man blir med andra ord utkastad rätt ofta, det vill säga att normalt är det så, men icke så igår. Datorn vägrade i sten släppa in mig på sidor som jag försökte komma mig in på, från början var min ”förfrågan” om inträde rätt vänligt men efterhand och en hel del frustration, måste jag medge att min begäran åtföljdes av rätt hårda ord och förnedrande syftningar på dess intelligens Jag beslutade då att visa vem det var som bestämde så jag loggade ut från internet, trodde jag, men icke. Hur jag än försökte så var jag kvar på internet, jag tog då till skamgreppet att aktivitetshantera och stänga allt som var i gång bit för bit, det brukar fungera på jobbet när den har hängt sig, datorn alltså. Jag gjorde nu ett nytt försök att komma in på den sida som jag tidigare försökt nå, vilket förresten var hotmail, om hotmail tycker jag…INTE.  Var jag nu utloggad från internet, ingalunda enligt inloggningssidan men kom jag då vidare dit jag ville komma, ingalunda det heller, så troligen var jag inte längre uppkopplad. Det var nu jag förstod att här var det bara ett som gällde, visa sig hård och bevisa vem som hade makten och hand om avstängningsknappen. När jag sedan testade att starta den igen så var allt som vanligt, han, datorn alltså, jäklades bara enligt det tillåtna som jag kan stå ut med och i kväll har den hittills varit rätt timid.

Visst jag vet att datorer inte gör annat än vad som man ber om och att det i nio fall av tio är handhavandefel, att jag är rudis på det här med datorer är ingen hemlighet men varför måste den här dator utnyttja det så snart den kan. En gång i tiden hade vi en schack-dator, den fungerade precis som ett vanligt schack med en bräda med vanliga pjäser, motspelare var alltså datorn. Jag brukade ibland spela men där kunde jag byta sida med datorn när jag höll på förlora (viss är det att fuska, men allt för konsten heter det ju) men hur byter man sida med den här datorn? Tyvärr har min schackdator gått ur tiden, den omkom när den husvagn jag/vi hade brann upp.

Förutom att min dator inte alltid vill samarbeta med mig så är dagarna toppen, gör egentligen inte mer än jag vill, i dag t ex ”ville” vi gå till Pensionista och därefter Consum för lite proviantering. Vi började alltså med Pensionista men det var så mycket folk att vi beslutade att gör inhandlingarna på Consum först. När vi kom tillbaks till Pensionista hade kundantalet tunnats ut betydligt och som på beställning drabbades både Rune och jag av hunger och näringsbrist så den planerade ölen fick göra följe med ett kycklinglår med grönsaker och potatis, smakade alldeles utmärkt. När vi kom tillbaks till husbilen fick vi veta att den karneval som enligt tidigare information ska gå av stapeln på 14 dagar eventuellt skulle bli i kväll kl 21.00. I första läget beslutade vi att gå in till stan för att kolla om det var så men orken tröt och lättjan tog överhand så vi blev hemma

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera