feb 15 2011

Nu är det …..

Skrivet av kl. 22:08 i kategorin Allmänt

….avklarat, jag har alltså varit till frissan för en helrenovering av en för länge sedan raserad frisyr. Detta har jag alltså skjutit upp, och skjutit upp, men nu var det inte möjligt att göra det längre. Jag beställde tid redan förra veckan och fick nästan panik när flickan som tog emot min beställning föreslog en tid samma dag. Jag antar att det framgick hur panikslagen jag blev när jag avböjde den tiden medan jag  frenetiskt skakade på huvudet. Hon tittade lite medlidsamt på mig (tyckte jag i alla fall) och bad mig bestämma en tid utifrån ett antal tider hon gav förslag på.  Jag samlade ihop mitt kurage och accepterade en tid med lagom lång marginal så jag skulle hinna förbereda mig rent mentalt. Vad var jag då rädd för, ja bl a det att mitt hår, eller det nordiska hårsvallets kvallitet är väl inte riktigt att jämföra med spanska damers hår och då var frågan om jag efter detta besök skulle vara krullig som en pudel eller om jag skulle vara hårlös, jag skulle alltså permanenta mig. Pudel-locken skulle ju kunna åtgärdas med att klippa håret kort, kort efter permanentning men vad att göra om jag blir hårlös? Jag gick i alla fall in på receptionen på campingen och bad tjejen som jobbade där, hon är en av de få som är skaplig på engelska, att skriva ett meddelande till frissan att jag inte ville bli så lockig.

Så i dag skulle det alltså ske, Rune skjutsade mig eftersom det var risk för regn och att vi hur som helst skulle ut med bilen för att åka och handla. På utsatt tid kl 10.00 var jag där, jag blev omedelbart omhändertagen, jag lämnade min lapp och sedan gick allt som på rulle. Efter ca två timmar var renoveringen klar.  Hur blev det då, ja håret har jag kvar så när som på det som klipptes bort enligt mitt önskemål, har jag då en pudelfrisyr? Nej det kan jag nog inte påstå, snarare då en dragning åt Bichon Havanais med lite inslag av pudel, åtminstone för dagen kanske på grund av att jag har varit ute i regn, men jag är i alla fall rätt nöjd med den i mitt tycke rätt hyfsade renoveringen. För denna restaurering av något som man väl får kalla frisyr betalade jag 45 euro, alltså en mycket, efter svenska mått mätt, billig restaurering.

9 kommentarer

9 kommentarer på “Nu är det …..”

 1. Gunnaron 16 feb 2011 kl. 18:59

  Nu vet jag vad ni ska göra under spanienvistelsen… kolla detta och starta
  hårdträningen!!!!¨

  http://www.jokeroo.com/bin/player.swf?5f9f_f369

  Bland det häftigaste jag sett!!

 2. Ainaon 16 feb 2011 kl. 19:58

  Vad då hårdträning????? Så där gör jag väl alltid när jag morgonsträcker på mig och mjukar upp inför den egentliga morgongympan. Gör inte du det????.

 3. Solveigon 16 feb 2011 kl. 20:45

  Så roligt att du också ”tordes” jag blev rätt nöjd jag också och till halva priset i Peniscola som i Sverige. Ser att ni har det gott i Peniscola vi är fortfarande kvar söder om Cartagena med solbad för det mesta och även långa promenader i dalgångarna mellan bergen.
  Hälsningar Solveig o Arne (Sanddammarna)

 4. Gunnaron 16 feb 2011 kl. 21:09

  Trodde du kände igen mig och Britta????
  På Fredagskväll ska vi än en gång uppföra det på klinikfesten…!!! de du

 5. Ainaon 16 feb 2011 kl. 21:51

  Ja jag var ju så illa tvungen, alternativet var väl att låta Rune ta till saxen och då var valet egentligen inte så svårt, men nog så plågsamt i alla fall. Jag målade upp alla hämska scenerier som skulle kunna hända med mitt inte alltför kvalitetsmässigt perfekta hår. Men det gick helt problemfritt och som jag sa, håret är kvar.

 6. Ainaon 16 feb 2011 kl. 21:58

  Naturligtvis kände jag igen er. Men var försiktig med alltför vidlyftiga övningar offentligt. Du vet ju att det är på tal om att höja pensionsåldern, akta dig så du inte åker med i den svängen, och Britta sen, som inte ens är där än, får väl jobba till minst 75 år.

 7. Anders och Birgittaon 17 feb 2011 kl. 14:56

  Bichon Havanaisfrisyr är inte fy skam, vår lilla Havanais har en helt underbar frisyr även om den kräver rätt mycket borstning och kamning men det får man ta.

 8. Ainaon 17 feb 2011 kl. 15:08

  Nej, jag har ingeting emot den frisyren, så länge det räcker med att kamma och borsta, det är det där med rulla och föna jag inte gillar. Själv har jag haft Malteser, har faktiskt en gång i tiden haft kennel och då bl a Malteser, mycket kamning där vill jag lova. Övriga raser var lite större Grand Danois och Schäfer vilket var huvudras, de övriga två var komplement kan man säga.

 9. Anders och Birgittaon 19 feb 2011 kl. 19:05

  Va roligt att höra att du haft kennel, hur klarar du dig utan hundar nu? Vår uppfödare där vi köpte vår hund hade också två malteser, annars födde hon upp Bichon frisé och Bichon Havanais. Grand Danois måste vara jobbigt att ha, tänk va mycket dom äter och därmed även gör av med, då räcker väl ingen liten bajspåse då måste man väl ha någon form av Ica-kasse. Själva hade vi en boxer för ett antal år sedan.
  Ha det så gott!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera