feb 19 2011

I dag blev det….

Skrivet av kl. 23:20 i kategorin Allmänt

…..en tur till Consum för diverse inköp, i första hand kaffe som det började var lite kris om. Undrar vad som firades i stan i dag då, när vi skulle gå hem startade vad man nästan kunde tolka som om ett gerillakrig utbrutit i borgen. Det var också ovanligt mycket folk ute på stan. Vad detta smällande av bomber hade för betydelse har jag ingen aning om men tydligen besvarades smällandet senare under eftermiddagen från Benicarlo. När vi var vid Consum träffade vi några bekanta från campingen som undrade om vi var intresserade av att hänga med till kinarestaurangen och äta på kvällen. Naturligtvis nappade vi på den inviten så kl 18.10 marscherar vi iväg till restaurangen för att kl 18.30, enligt överenskommelse, träffa de övriga utanför restaurangen. Vi var tillsammans 24 personer och jag undrar om restaurangen ens brukar ha så många gäster per kväll, vi var naturligtvis ensamma när vi kom men under kvällen kom det faktiskt några gäster till. Nu var vi ju ute på en tid som nog inte är aktuell för de spanska gästernas när det gäller middagarna.

Efter en allt igenom trevlig kväll med trevliga människor är vi nu hemma igen, trött men mätt och nöjd. Som det känns nu så blir det inte länge förrän jag kryper i säng, hjälpte inte med en stor mugg kaffe så det är väl bara att acceptera att herr John Blund anser att det är dax för mig att knoppa. Ser fram emot ytterligare en, enligt vädergubbar, solig dag med i princip ingen vind i morgon.

Natti-natti

2 kommentarer

2 kommentarer på “I dag blev det….”

 1. Tommyon 20 feb 2011 kl. 11:27

  Hej, du skriver om Spanjorernas mattider, men inte om dom äter tidigare eller senare? När vi jobbade i Belgien förvånades vi av att gästerna på deras restauranger stannade hela eftermiddagen på matstället! Maten serverades också fortlöpande, nya rätter hela tiden!
  Byske idag – 11C. och lite vind gör att känns som minst -20C

 2. Ainaon 20 feb 2011 kl. 11:38

  Hej!
  Spanjorernas middagstid, åtminstone en lördagskväll, startade vid halv nio-niotiden på kvällen, alltså betydligt senare än vi. Det är uppenbart så är det alltid eftersom restaurangen öppnade först kl 18.30 efter siestan.
  Lite vind här med, med betoning på lite, och just nu 20,5 grader i skuggan, och nu pratar vi plusgrader och inte ett moln på himlen. Blir strandpromenad i dag med fötterna i Medelhavet. NJUTER!!!!!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera