maj 05 2011

Nu är vi verkligen..

Skrivet av kl. 20:47 i kategorin Allmänt

Här är vår nya "vinterbostad" under sommarliknade förhållanden hoppas jag.

…tillbaks i Sverige, minusgrader och tätt, tätt snöfall, modell lapphandskar, eller i bästa fall bara hagel. Det är vad vi upplevde i trakterna runt Linköping och Mantorp där vi stannade på Östgöta camping under ett par dagar, dels för att hälsa på Runes dotter med familj i Linköping och dels för att kolla en husbil som vi har spanat in redan under vår tid i Spanien.  Resultatet av kollen är att vi numera åker Bürstner  I 821, och jag kan väl inte säga att det känns fel på något vis, betydligt mer yta att röra sig på och dessutom ett ordentligt stort garage att packa de drygt 1100 kg vi får lasta. Även om lastkapaciteten är rätt ok tror jag inte att det blir några bekymmer att fylla kvoten. Med tanke på att vi åkte nästan i panik när vi åkte i slutet av november och tyckte att vi inte hunnit få med det vi behövt och när vi nu har tömt och flyttat över det vi ändå hade med till den nya bilen kan jag bara konstatera att, herre gud, vad man kan få med mycket utan att ens ha fått med bråkdelen av vad man egentligen tror sig behöva, så 1100 kg blir inga problem att ordna.

För närvarande står vi på en campingplats med möjlighet till uppkoppling och ström, utanför Sundsvall, där hamnade vi efter en heldag på bl. a IKEA för de obligatoriska köttbullarna med mos till en kostnad av 16 kronor/person. Även IKEA i Linköping fick ett besök för intag av den nyss nämnda obligatoriska meny. Vi har testat även Ullared och deras utbud av mat, Rune åt, just det, köttbullar dock inte mos utan kokt potatis, inte alls i klass med IKEAS, eftersom både köttbullar och potatis bara halvvarma, själv åt jag lax och den var väl rätt ok, men IKEA tog nog hem slutsegern i alla fall, både som restaurang och som varuhus. Nu har jag alltså gjort mitt första besök på Gekås i Ullared och jag tror inte att jag behöver göra om det i brådrasket, går nog lika bra med Ö&B eller Rusta som vi för övrigt har hemma i Skellefteå.

I morgon fortsätter vi och räknar med att landa i Skellefteå eller närmare bestämt i Svarttjärn efter ett stopp i Umeå för att besöka Runes andra dotter med familj, kanske hinner vi även med ett snabbstopp hos min bror och svägerska i Umeå.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera