maj 06 2011

Så har vi då..

Skrivet av kl. 23:07 i kategorin Allmänt

…landat hemma i Svarttjärn igen, svårt att säja vad jag egentligen känner. Jag kan väl inte påstå att vädret är särskilt välkomnande, regn och kyla och fortfarande en del snö i bakland, långt ifrån den vår vi hade i Spanien och Frankrike, eller som i Moseldalen, rent högsommarväder. Inte är det underligt om man överväger att vända om tillbaks när det snöar ordentliga ”lapphandskar” i södra delen av Sverige och regnar och är svinkallt i norra delen. Men nu är vi som sagt hemma igen och kommer att så förbli åtminstone 4-5 månader. Under tre av dessa månader kommer jag att arbeta en del och dessutom har vi en del andra saker att ta i tu med innan vi kan vända söder ut igen.

Som vanligt så är det en del akuta saker när man kommer hem, som t ex ska bilen tömmas och städas, även om vi bara haft denna bil ett mycket kort tag så behöver den röjas upp i, alla kläder ska in och tvättas, första maskinen är redan klar och hängd, men massor återstår att göra innan det är fixat klart med bilen, så man kan börja fylla den igen, rent otroligt vad prylar man kan plocka med sig och, måste jag erkänna, mycket av det helt i onödan men som, när man står där med grejen, får hänga med förklaringen ”den kan vara bra att ha-grej”. Naturligtvis är den inte det för har jag aldrig behövt den på flera år hemma så kommer jag inte att behöva den nu heller. Sen är det kläderna, varför tar jag med så mycket trots att jag av erfarenhet vet att jag inte kommer att använda vissa plagg, jag har aldrig gillat dom här hemma så att de ska bli mina älsklingsplagg när jag är ute med husbilen är väl mindre troligt, nej det blir de man redan gillar som man kommer att använda och man har ju alla möjligheter att tvätta även i en husbil. Nu har vi visserligen både större garage och betydligt mer lastkapacitet i den ”nya” bilen men det innebär inte att jag behöver mer kläder, nej nu ska planeringen på det som bli med att göras i god tid och sedan är det bara att vara strukturerad och fokuserad på det verkliga behovet. En optimistisk tanke, och tro det den som vill, tyvärr känner jag mig själv allt för väl, jag och mitt ”kan vara bra att ha-tänk”. Tack och lov så har jag den här gången betydligt längre tid på mig innan det bär iväg så jag hinner nog både ta med och förkasta, i höstas hämtade vi den bil vi skulle ha den 17 november och 10-11 dagar efter det var vi på väg, och dessutom arbetade jag vissa av de nätterna så tiden blev minst sagt knapp och stressig, till råga på allt började det snöa ”nåt så in i norden” så det var nog jobb att bara hålla snön borta från bron och dessutom försöka skotta runt husbilen så att vi så snart det blev uppehåll skulle kunna ta oss iväg. Visserligen ska jag jobba även i sommar men det är definitivt slut med det den 22 augusti så det bör bli ganska god tid för den slutliga planeringen och bilen har vi dessutom haft hela tiden och jag kan bara inte tro att det ska vara full vinter redan i september, men osvuret är bäst.

Så här såg det alltså ut då i november....den dag vi hade planerat att åka....

2 kommentarer

2 kommentarer på “Så har vi då..”

  1. Solveig Lenestadon 07 maj 2011 kl. 20:09

    Då får vi säga välkommen hem och lycka till med nya bilen. Här i Varberg har det varit riktigt sommarväder idag och det kommer nog upp till er också. Hoppas du får en fin arbetssommar och höst, och en ny färd söderöver. Vi vet inte hur det blir för oss denna höst och vinter men vi ses säkert framöver. Ha dä! Hälsningar från Sanddammarna

  2. Ainaon 07 maj 2011 kl. 21:32

    Tack för det, ja än så är vi rätt nöjd med bilen, gott om svängrum och skåp. Kul att ni har fått bra väder nu, antar att vi drog kylan och snön med oss upp hit för i natt när jag var upp en ”sväng” så hade det snöat så pass mycket att det var vitt på marken. Tydligen är det meningen att jag ska ha min tilldelade ranson av snö och kyla, den snö vi fick i Linköping i veckan har vi alltså med oss hit också. Nu var den tack och lov med solens hjälp borta redan tidigt på förmiddagen. Men måste medge att jag inte skulle ha något emot att skippa jobbet i sommar och återvända till Spanien, men det lugnar väl ner sig om och när vi får sommarvärme.
    Ha en skön och solig sommar och jag hoppas vi ses redan nästa vinter.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera