maj 11 2011

Nu har vi..

Skrivet av kl. 21:07 i kategorin Allmänt

…snart varit hemma i en hel vecka, på fredag noga räknat och växthuset är åtgärdat, alltså glaset ihop plockat och uppsamlat i skottkärran och 8 hinkar, aluminiumramen isärtagen men vi har inte hunnit köra bort det ännu, tänker samla ihop ytterligare skrot som ska med till soptippen, när vi nu har tillgång till en släp. Jag har också börjat den stora saneringen i mina garderober, det är otroligt vad man sparar och det absolut dummaste är att mycket av det som bara hänger där gör det för att jag, när det begav sig, ansåg att jag var för gammal för att ha den typer av kläder och vad jag vet så har jag inte blivit yngre. Tre stora kassar, Coops stora papperskassar, blev det i första omgången till Myrorna och mer, mycket mer lär det bli.

I dag har jag ”gjort stan” enligt gamla vanor tillsammans med min arbetskamrat Gunnel, alla de gamla ställena fick ett besök, nja inte riktigt, lunchen intog vi på ett nytt ställe och jag kan väl säga att några fler besök behöver vi inte göra där utan vi återgår nog till det gamla. I de gamla ställena ingår Coop forum och en mjukglass som avslutning på dagen, så även i dag. På Coop använder jag mig av självscanning vilket gör att jag inte behöver stå i kö i någon kassa utan jag betalar med mitt medmera kort i en terminal. Nu hade de gjort om den under den tid jag varit borta men allt gick trots det bra ända tills mitt köp skulle slutgiltigt bekräftas, då blev det totalt stillestånd, det hände ingenting, på skärmen stod bara den vanliga informationen tyckte jag, men i kortläsaren stod ingen vidare upplysning, så där stor jag. Jag började skåda skärmen lite mer noggrant och visst där stod en massa ny information som jag inte kunde påminna mig stått tidigare, alltså innan jag åkte bort, bl. a. en där det stod tryck för att bekräfta. Herre gud tänkte jag, det kan väl inte vara meningen att jag ska trycka på skärmen, men eftersom det inte hände något vidare beslutade jag mig för att testa. Vill påstå att jag kände mig som Stig-Helmer i filmen Sällskapsresan när han höll upp glaset och trodde att det skulle komma dricka från taket när han tryckte. Nu var det faktiskt så man skulle göra och köpet blev vederbörligt bekräftat och avslutat.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera