maj 15 2011

Ja inte är det..

Skrivet av kl. 22:59 i kategorin Allmänt

Äppelträdet visar i alla fall livstecken....

…sommarvärme i Svarttjärn inte, knappt så man kan kalle det vår, visserligen blommar vissa vårlökar i rabatten närmast huset mot söder och visst har vitsipporna börjat blomma, men vår värme…nä, det vill jag nog inte kalla det, när det fortfarande är minusgrader på natten, äppelträdet har just börjat visa att det har överlevt vintern och björkarna har just fått de ”berömda” musöronen, så att påstå att våren är i full blom är att ta i. Det enda som aldrig sviker mig och som jag skulle önska att det kunde vara lite återhållsam med sin energi är gräset för det har minsann sett till att få fart. Det var bara att rulla fram min röda ”springare” för en första dust med grönskan. Förunderligt nog var den inte det minsta motvillig mot att starta årets dust. Efter lite bensin, luft i ett däck, (har egentligen punktering men är lagat med innehållet i en sprayflaska, allt efter experttips av däckhandlare) så startade den omgående och så gjorde också väpnaren, den som jag kallar handjagaren, den har visserligen motor och går väl i och för sig själv men det får även den som styr göra. Rune tog sig an springaren och den större gräsytan och jag och väpnaren putsade de mindre ytorna i husets närområde.

...och björkarna har fått små musöron...

I veckan har vi också med lyckat resultat satt upp kökstältet som Rune hade sedan tidigare men som inte varit i bruk sedan han köpte det, det innebar att han aldrig satt upp det bara tagit ner det, han köpte det av en campinggranne och då var det redan uppsatt. Kan väl säga att det gick rätt så bra till slut, visserligen lyckades vi få själva tältet avigt men det kommer säkert att gå bättre nästa gång…hoppas jag. Nu har vi ytterligare ett tält som vi borde/måste testa att sätta upp, det är ett helt nytt förtält till husbilen, ett fristående som följde med vid bilbytet, kommer att bli intressant att se hur det går, jag skulle tro att vi bör vika en helg för den övningen. I husvagnsbranschen, där jag tidigare var som husvagnsägare, var just förtältsuppsättningen, och det ”familjedrama” det kunde resultera i orsak till att en del aldrig satte upp sitt förtält, åtminstone inte på fullbelagda campingplatser. Ordval och röstlägen mellan deltagarna av tältresningen kunde under några dagar vara rätt generande när man mötte campinggrannarna. Vårt försök kommer i alla fall inte att ske än på ett tag för nu har SMHI lovat både kallare och regn under kommande vecka, dessutom har Rune en del saker han vill kolla på husbilen, men jag tror nog att jag kan påstå att både han och jag är rätt nöjd med den, åtminstone av vad vi sett så här långt.

....och vårlökarna har vågat sig upp i rabatten mot söder.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Ja inte är det..”

 1. Hans Pon 16 maj 2011 kl. 09:28

  Tittade just på prognosen här till vänster, och tänkte. men så kallt har ni väl inte däruppe i norr. Så såg jag att det var temperaturerna i Peniscola… 😉
  Här nere på västkusten har vi blommande äppelträd efter 2 värmeböljor. Men vi har också haft 2 bakslag, nu blåser kalla nordliga vindar.
  Till helgen skall jag upp till Sundsvall i husbilen och hälsa på min mamma som bor på äldreboende, såg att det väntas bli regn och 3-4 grader på nätterna. Det blir till att ladda upp med en P11 i reserv.

 2. Solveigon 17 maj 2011 kl. 17:51

  Har kollat hur långt upp ni bor och det är ju en bra bit. Sommaren kommer helt säkert, njut av den fina vår och försommaren så länge. Här på västkusten har maj varit jättefin, nu tyvärr några dagar med regn men som nu verkar dra bort och ge solen en chans igen. Ha det bra!
  Sanddammarna genom Solveig

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera