maj 18 2011

Varför i himmelens namn..

Skrivet av kl. 22:40 i kategorin Allmänt

…köper man så mycket onödigt, prylar, kläder och skor??? Jag har nu under de senaste dagarna städat ur mina garderober och kan bara konstatera att det är totalt vansinnigt att spara på det man en gång har bestämt att rata, men kastar man det då?…nej man hänger undan det och inbillar sig att det kan vara bra att hitta. Nu har alltså Myrorna fått åtminstone 10-11 stora papperskassar med kläder som jag ansett ”vara bra att hitta senare”. Skor är nästa kapitel, varför köper jag, för all del ofta rätt snygga och moderna skor, som jag egentligen vet att jag aldrig kommer att klara av att använda tillräckligt ofta för att de ska bli sköna, jag med fötter som får skavsår av bara tanken på nya skor, fötter som egentligen bara trivs i foppatofflor och vissa joggingskor. Resultatet av de inköpen blev en drygt halv sopsäck till Myrorna, visserligen innehöll den också en del resultat av ytterligare en passion hos mig, nämligen skinnväskor av olika slag. Resultatet av saneringen i mina garderober blev också en hel sopsäck med kläder jag kastade, varför i himmelens namn har jag behållit dessa, de var ju uttjänta, att det även var en hel del skor som blivit kvar och som nu åkte samma väg kan jag faktiskt både försvara och förklara, de hade blivit kvar av den anledningen att mina fötter trivdes i dessa skor redan från första början, inga skavsår alltså. Men nu är det gjort och allt är bortforslat till respektive ställe, Myrorna och sopstationen, och för mig känns det som den totala segern över min hamsterinstinkt, ingenting tillbakaplockat, ingenting ångrat…än så länge.

I dag har vi också kört resterna av växthuset till sopstationen tillsammans med en hel del annat skrot, bl. a diskmaskinen som aldrig fungerat under min tid i det här huset. Nu är diskmaskin inget som jag saknat, tycker faktiskt att det är rätt avkopplande att diska dessutom så får man varma händer, men inte desto mindre har vi införskaffat en ny, något måste man ju sätta i hålet av den gamla diskmaskinen och då var det logiskt med en ny på den platsen. Nu blir det i alla fall inte något nytt växthus, hur logiskt det än vore eftersom de impregnerade stockar som bildat markram för växthuset finns kvar, nej de kommer att fortsättningsvis vara markram för en fristående uteplats, vi fyller på med ytterligare stockar inom ramen och så på med trätrall. Det har Runes tagit på sig att göra i morgon om vädret tillåter, han har föreslagit att jag ska ta min shoppingkompis och göra stan i morgon, skulle tro att det är ett vackert sätt att be mig ge sjutton i att lägga mig i arbetet och att inte vara i vägen. Tyvärr måste jag hålla med honom om att jag förmodligen skulle komma med både synpunkter och idéer, trots att jag har ”nada” kunskap om hur man ska göra.

En kommentar

En kommentar på “Varför i himmelens namn..”

  1. Kalion 20 maj 2011 kl. 14:50

    Jag har hittat en gömma till här hemma så nu är jag uppe i ca 70 fyndade t-shirts och linnen. Alla är dock använda, väl använda. Förutom det har jag fyndat sju stycken av landstingets t-shirts. Fyra par byxor, fyra rockar och ett örngott (??) har också ’råkat’ hamna här fast två av rockarna kan eventuellt vara ärligt inköpta. Skulle inte vara helt fel om fler lyckades besegra sina hamterinstinkter…

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera