maj 20 2011

I dag är det..

Skrivet av kl. 21:25 i kategorin Allmänt

Här stod mitt av snön demolerade växthus...betydligare trevligare nu...och dessutom mer användbart än ett växthus, tycker i alla fall jag.

…fjorton dagar sedan vi kom hem, fjorton dagar som har innehållit en hel del arbete och planering, fjorton dagar som har gått på tok för fort när jag tänker på allt vi ska hinna. Visst har vi gjort en hel del men det är bara den sortens arbeta som man själv kan styra över så till exempel är nu resterna av växthuset bortforslat och ersatt med en uteplats, tack vare Rune, och visst har jag ”rosat marknaden” för Myrorna, åtminstone som varuleverantör. Det som är absolut mest oroande är de saker man egentligen inte kan påverka och där resultatet styr hur man skall agera och gå vidare. Vad jag tänker på är hur och om jag får sälja huset och varför jag var så korkad att jag lovade jobba i sommar. Nu var det inte helt klart att husaffären skulle ske i sommar men efter två så snörika vintrar och att vi dessutom planerar att vara i Spanien även kommande vinter känns det nödvändigt att åtminstone göra ett försök att sälja. Jag hoppas verkligen slippa den oro och det dåliga samvete jag drogs med förra vintern, att måsta be grannar att se om huset, granne, dotter och barnbarn. Nu var det en hel del som var nödvändigt att göra innan någon mäklare kontaktades, växthuset t ex, men nu är det gjort så till veckan hoppas jag få kontakt med någon som vill ta sig an försäljningsjobbet.

Jag är så inne på att huset ska bli sålt att jag seriöst har börja kolla lediga lägenheter, egentligen har jag väl undermedvetet redan flyttat eller åtminstone planerat hur flyttningen skall organiseras. Eftersom det är frågan om en mindre lägenhet har jag klart för mig vad som ska med och vad som blir Myrornas eller en Blocketförsäljning. Det absolut optimala för oss vore om det i princip bara ”smäller till” och så är försäljningen klar helst redan under juni för juli månad innehåller nog inte så mycket vaken dagtid, mitt schema är en aning tight, jobbar tre nätter och är ledig två och så håller det på i stort sett hela juli. Augusti hoppas jag i så fall blir den stora flyttmånaden om huset är sålt och även om vi inte har någon lägenhet då så blir det väl att magasinera bohaget och flytta in permanent i husbilen tills det dyker upp någon lägenhet. Hur som helst så räknar vi med att dra mot Spanien redan senare hälften av september.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera