maj 25 2011

Här är det i alla fall..

Skrivet av kl. 10:08 i kategorin Allmänt

…garanterat myggfritt, det har blåst den senaste veckan så in i det blå (tidvid regngrå) att de små liven inte har haft en chans att vistas på öppna platser. Jag vill påstå att det även varit fallet med betydligt stadigare individer typ undertecknad, det har nästan varit befogat med någon form av ankare för att hålla sig kvar på plats. Uteplatsen som Rune så snällt byggde, på platsen där mitt demolerade växthus stod, möblerade jag omgående med bord, parasoll och fyra rätt stadiga stolar, med det var tydligen inget som föll vädergudarna i smaken. Efter bara någon dag möblerade de om genom att kasta stolar och bord från platsens, bordet till och med över det räcke som bitvis omger stället. Men seriöst, vem är jag att klaga, det är småpotatis eller möjligen potatismos i jämförelse med det som drabbat Joplin i USA.

Här hemma i Svarttjärn där det i och för sig blåser onödigt mycket forstätter jobbet med att försöka få sälja huset, det visade sig inte så enkelt som jag trott eftersom det att bara få kontakt med en mäklare visade sig vara en aning svårt. Visst fick jag kontakt men fortsättningen uteblev, vet inte om det beror på att det inte är frågan om något miljonobjekt och mäklarbyråns inkomst står väl i proportion till försäljningssumman vad jag har hört. Nu har det i alla fall ordnat sig så på måndag får vi besök av en, som jag hoppas effektiv mäklare. När man äntligen bestämt sig för att avyttra hus och därtill hörande utrymmen inser man vilken massa onödigheter man har kvar. Jag har gått igenom alla stadier, provat varenda klädesplagg som har hängt eller legat nerpackat i åratal, gjort bedömningen, kvar eller inte kvar, från början var kvar det mest frekventa beslutet med motiveringen, kan vara bra att hitta. Men eftersom det innebar att det mesta blev kvar fick det bli en andra prioritering och nu åkte mycket, det vill jag kalla fas 2. Jag är nu inne i fas 3, jag provar nästan ingenting och även om jag så gör konstaterar jag bara att nää, jag kommer aldrig att ha plagget, fas 4 blir väl att jag bara slänger allt utan att göra någon form att konstaterande. Samma sak med Runes kläder, det blir inte mycket kvar av det som legat eller hängt en tid.

Vi har också, så smått börjat kolla husgerådssidan, porslin och glas. Jag måste erkänna att det blir ytterligare en dust med mitt sparainstingt, jag har nämligen glasfnatt, jag bara älskar vackra glas, och vackra är i mina ögon nästan allt glas, från de billigaste på Ikea till dyra kristallglas (vilka jag tyvärr inte äger) men att jag ska få användning för flera dussin glas i olika modeller är väl mindre troligt. Jag har frågat dottern om hon har behov av glas men tyvärr är vi rätt lika i det här fallet så glas är hon inte utan, hon har i alla fall lovat förbarma sig över den vita servisen som jag i princip bara använder till jul, när familjen samlas, och eftersom jag inte ämnar vara hemma vid den tiden så är den inte längre nödvändig.

Nu är vi i alla fall på gång till Myrorna med en fullastad bil igen, för vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen på, till Myrorna men även till sopstationen. Coop forum, Myrorna och sopstationen där har ni de ställen som numera får våra besök.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Här är det i alla fall..”

  1. Solveigon 27 maj 2011 kl. 14:30

    Jag förstår att du har mycket att göra, att flytta från ett hus till en husbil/lägenhet måste innebära att en stor del av det man har i hemmet skall bort. Vi har 4 barn så man får hoppas när den dagen kommer att någon vill ta hand om något. Fas 3 var jag inne i förra sommaren men det var i arbetslöshetens tecken. Hoppas ni får bättre väder där i norr, trevlig helg!
    Solveig

  2. Ainaon 27 maj 2011 kl. 15:52

    Nja, bättre väder kan jag inte skryta med, snarare tvärt om. Jag skulle också önska att jag hade fler barn men tyvärr har jag bara en dotter. Hon är dessutom i fel ålder, jag menar att hon hunnit skaffa det mesta av vad hon behöver och vill ha. Barnbarnen som är tre till antalet är dessvärre för unga ännu.
    Hoppas din helg blir trevlig och betydligt bättre vädermässigt än vad det är här.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera