maj 27 2011

Fortfarande kan det vara..

Skrivet av kl. 14:30 i kategorin Allmänt

…befogad med viss förankring när man vistas ute, de kraftiga vindarna kvarstår, det enda som förändras är vindriktningen. Kallt är det också, i natt till och med ett antal minusgrader. Några timmar under sena kvällen och förnatten har det förekommit att det varit i princip vindstilla och även klart väder som i de fallen naturligtvis inneburit att det blivit kallt och dimmigt, så var det t ex i går kväll, men nu är ”ordningen” återställd, medelvind på ca 8 m/s och i byarna 15 till 17 m/s och naturligtvis har det även börjat regna. Jag sa ju alltid när vi var i Peniscola att vi skulle följa efter våren hem genom Sverige och det här är alltså den vår vi kom hem till. Kanske är det här den vår som vi brukar ha och kanske har jag med mina önskningar och i mina tankar förträngt hur det brukar vara, vilket gudarna ska veta inte är svårt att göra, men vi lämnade sommaren för det här….illa, illa. Ja nu är vi i alla fall här och om man ska se något positiva i vädret så är det att det är garanterat myggfritt här hos oss.

För övrigt fortsätter jobbet med det vi planerat men snacka om att känna sig som åsnan mellan två hötappar, allt är i nuläge beroende på om huset blir sålt. Jag skulle vilja tömma skåp och garderober men det är ingen ide innan jag vet hur det blir samtidigt som den dag(natt) när jag börjar jobba närmar sig med jättekliv. Juli månad har jag i princip gett upp vad det gäller arbetet med eventuell tömning av förhoppningsvis sålt hus eftersom jag jobbar tre nätter och ledig två och så håller det på i stort sett hela den månaden, visst det är självförvållat, men är huvudet dumt så får kroppen lida men jag lovar att den här kroppen har lidigt klart efter den här sommaren vad det anbelangar. Som det känns nu är det Spanien och Peniscola som gäller och då helst från slutet av september till åtminstone mitten av maj och därefter hemresa i sakta mak. Framför allt hålla bättre koll på VÅREN och var och hur långt norrut den hunnit, kanske ge den ett par extra veckor innan man följer efter, midsommar är ingen dum tid att satsa på tror jag

3 kommentarer

3 kommentarer på “Fortfarande kan det vara..”

 1. Solveigon 27 maj 2011 kl. 18:18

  Ha, ha du är rolig du, midsommar….då borde väl våren ha kommit upp till er, annars tycker jag att ni kan stanna här nere på västkusten för här kommer sommaren i början av maj (för det mesta). Ha det gott!
  Solveig och Sanddammaren

 2. Ainaon 27 maj 2011 kl. 18:49

  Kanske är jag lite negativ i dag, men helt klart är att ska man vara säker, vilket man tyvärr egentligen aldrig kan vara, så bör man nog inte ha alltför bråttom norröver. När jag var i Peniskola tyckte jag att veckorna gick så fort, måndag fanns med för då var det marknad men sen var det plötsligt fredag och helg och nu börjar jag förstå att det är något liknande här, inte veckor utan den tid som vi ska kalla sommarhalvåret, det börjar med något som vi borde kalla vår och det pågår alltså fram till midsommar ungefär och så plötsligt är det höst, som veckorna i Peniscola alltså

 3. Solveigon 27 maj 2011 kl. 19:43

  Jag förstår dig, själv tycker jag tiden går fortare och fortare ju äldre man blir. ”Fånga dagen” oavsett väder och vind och var man för tillfället är. Ha det gott Aina och hoppas arbetssommaren också går fort.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera