sep 10 2011

Sedan igår står vi…

Skrivet av kl. 10:50 i kategorin Allmänt

… vi nu på Eden Camping och till vår absoluta förtjusning på en av de platser som vi redan när vi åkte hem i april valt som en av tre topp-platser, nära till allt, stor och rymlig. Granne med både entre, servicehus, reception och pool. Vi kom hit i går eftermiddag men landade i Penicola redan kvällen före men för sent för att komma oss in på campingen så natten tillbringade vi vid Carrefoure iVinaros. Att vi ”landade” i Peniscola känns som rätt ord eftersom vi var uppe på 1513 meters höjd när vi passerade gränsen mellan Frankrike och Spanien, medger att vi nog körde lite fel vid någon av ombyggnationerna av vägen men den väg vi nu tog var minst sagt ”svindlande” vacker.

Resan genom Europa blev väl annars precis som jag misstänkte, SNABB. Sverige i två ”kliv”, Danmark endast en fikapaus därefter tre övernattningar i Tyskland. Första natten stannade vi på den camping vi kände till sedan hemresan i april därefter en övernattning i Polch, vid Neismann-fabriken där vi stod som en ”katt bland hermelinerna”, vi hade hoppats på ström, men det var för många hermeliner där.

Vi drog dagen därpå vidare till Moseldalen, en kort tur på bara ett tiotal mil. Solen var oss nådig under resan genom det vackra landskapet men men under natten hällregnade det och blåste kraftigt, men nattens väder struntar jag fullständigt i efter som jag sover. Inte blev vi kvar där som planerat var, nej det blev att ta sig till Frankrike via Luxemburg. Vi hade siktet inställt på en ställplats i Nevers men så blev det inte. Nu blev det i stället en fin rastplats ca fem mil söder om Clermo-Ferrand, vid en otroligt dyr shell-mack så det blev till att snåltanka för att i stället försöka hitte en mack med humanare priser, naturligtvis gjorde vi det. I ett mindre samhälle kostade diseln bara 1,29 Euro i stället för 1,54 Euro på shellmacken, alltså ca 2 kr billigare per liter, de kan konsten att lägga på priset vid betal- och motorvägar. Vi hade tänkt oss att med en tidig start hinna fram till Peniscola under sen eftermiddag eller tidig kväll och det hade nog fungerat om vi inte missat någon utfart från en rondell under renovering men så här i efferskott är det inget vi har något emot, tvärt om, som jag sagt tidigare ”svindlande vackert” var det.

Nu står vi alltså vederbörligt placerade på en kanonplats på campingen, faktiskt på en av tre platser som vi i april såg som det absolut optimala,nära servicehus, nära entren, nära receptionen och granne med poolen. Vi blev i princip klar med uppackning och byggande av tält, vilket kan låta enkelt och säkert är det för många, men inte alla och vi tillhör gruppen”inte alla”. Men nu är tältet där, mattor utlagda och fastspikade, trädgårdmöbler på plats och klädlinan uppspänd, blev också tid för ett dopp i Medelhavet…skönt, sköönt, SKÖÖÖNT!!!!

Nu på morgonen ser vi till vår förfäran att vår granne som står på den i vårt tycke absolut optimala platsen ska dra, ska vi nu snabbt boka om plats, flytta med allt det jobb det innebär, för futtiga 2-3 meter, nej ful får man vara men inte dum, så vi blir kvar här, man kan ju faktiskt säga att vi den absolut bästa platsen eftersom vi har ju haft valmöjligheter, eller hur???

3 kommentarer

3 kommentarer på “Sedan igår står vi…”

 1. Tommyon 10 sep 2011 kl. 16:07

  Låter trevligt, att ni kommit fram helskinnade gör ju saken ännu bättre!
  Tycker lite synd om Er att Ni inte gav Er tid att studera dom små städerna och vinodlingarna i Moseldalen, börjar väl snart vara skördetiden där? Var låg ni den natten ni var där? Tycker mig förstå att ni stressat genom fram Europa, för att få drömplatsen på Eden i Peniscola? Hoppas på en översiktsbild på campingen med Er plats inprickad, för att förstå bedömningen och värderingen.
  Är El cyklarna framplockade? Är det fortfarande sommarcampare som är Era grannar, eller har det börjat strömma till gäster från norden, vintercampare? Hoppas du får igång Skype snart, det blinkar bara till på din användare ibland??
  Vi hörs! G&T

 2. Anne-Marieon 11 sep 2011 kl. 09:14

  Hej,
  så skönt att resan gick bra, och välkommen till värmen i både luften och havet!

  Hälsningar
  Anne-Marie & Dennis

 3. Solveigon 11 sep 2011 kl. 17:41

  Skööönt, skööönt skall ni ha!

  Hälsningar
  Sanddammarna genom Solveig

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera