sep 24 2011

Säga vad man vill om…

Skrivet av kl. 22:49 i kategorin Allmänt

…Spanien, men det som sker här det går inte av för hackor, parader a la Rio de Janeiro, fyrverkerier med ljudnivå som ett mindre världskrig och hela skalan av färger och så i natt det praktfullaste åskväder jag varit med om, åtminstone kan jag inte minnas något som i antalet blixtar, muller och längd jag tidigare har upplevt, som final ett störtregn med ordentliga vindbyar och så en åskknall som fick bilen att skaka satte så mer eller mindre punkt för skådespeleriet, åtminstone för min del, John Blund tog över kommandot och jag somnade.
Nu på förmiddagen är allt tillbaks vid det gamla, sol och värme, visst finns fortfarande bevisen på nattens väder kvar med vattensamlingar och rätt gott om nedfallna blad, i vårt fall även blöta badhanddukar som hängde på tvättlinan. Som tur var så vaknade Rune av åskan före det började regna så han räddade dynorna till solstolarna för jag skulle troligen inte vaknat av åskan utan först när regnet brakade lös och då hade jag nog inte brytt mig om några dynor, dessutom visste jag inte att de var ute.
Dagen har i övrigt ägnats åt ett besök på Eroski, igen. Denna gång för att inhandla material till det extra golv i garaget som Rune har planerat att göra. Som vanligt i år så är det el-cyklarna som är vårt transportmedel och denna gång tog vi en lite annan väg dit men även hem. På vägen dit åkte vi förbi den ställplats som finns mitt emot det stora hotellet som ligger i Peniscola men strax före Benicarlo, där stod ett stort antal husbilar. Nu han jag inte räkna dessa men uppskattningsvis var det minst 25 bilar där. Vägen hem åkte vi det som jag kallar ”stora vägen” alltså inte cykelvägen nere vid stranden utan den som går förbi Mercadona, nu tog vi av före och tog oss på rätt usel väg genom träsket, detta för att det material som Rune hade bak på pakethållaren var så pass brett och skrymmande att det kunde ha inneburit viss risk för andra trafikanter och fotgängare som fanns på strandpromenaden. Hem kom vi i alla fall och numera har vi dubbelgolv i garaget.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera